Η πριγκίπισσα της Ουαλίας παρευρέθηκε στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ II’ μαζί με την οικογένειά της, φορώντας ένα κλασικό μαύρο φόρεμα σε συνδυασμό με ένα καπέλο με φαρδύ γείσο κι ένα διακριτικό βέλο.

Η Kate Middleton πρόσθεσε επίσης ένα εντυπωσιακό μαργαριταρένιο κολιέ που ανήκε στη βασίλισσα. Μαζί της ήταν ο σύζυγός της, ο πρίγκιπας της Ουαλίας,  με τη στρατιωτική του στολή.  Το πένθιμο βέλο και το καπέλο ήταν σύμφωνo με τους παραδοσιακούς βασιλικους κώδικες ενδυμασίας. Το πένθιμο βέλο είναι συμβολικό και πρακτικό καθώς φοριέται από όσους βρίσκονται σε διαδικασία πένθους για ένα αγαπημένο πρόσωπο και συνήθως κατασκευάζονται από δαντέλα, τούλι ή λεπτό διχτυωτό υλικό που επιτρέπει την όραση μέσα από αυτό.

Getty Images

Το κολιέ είχε ένα κεντρικό κούμπωμα με διαμάντια και το είχε παραγγείλει η ίδια η Ελισάβετ, ενώ ήταν φτιαγμένο με μαργαριτάρια που της είχε δώσει η ιαπωνική κυβέρνηση.  Τον Νοέμβριο του 1982, η βασίλισσα δάνεισε αυτό το τσόκερ στην πριγκίπισσα Diana για να το φορέσει κατά τη διάρκεια μιας κρατικής επίσκεψης από τη βασίλισσα Βεατρίκη της Ολλανδίας. Η Diana το φόρεσε για ένα συμπόσιο στο Παλάτι του Χάμπτον Κορτ, μαζί με την τιάρα Lover’s Knot και την τεράστια καρφίτσα από ζαφείρι που είχε λάβει ως γαμήλιο δώρο από την Βασιλομητωρ.

Η Κate το φόρεσε για ένα πάρτι για τον εορτασμό της Επετείου του γάμου της βασίλισσας και του δούκα του Εδιμβούργου τον Νοέμβριο του 2017, καθώς και στην κηδεία του τον Απρίλιο του 2021.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below