H Max Mara μάς παρουσιάζει την Anniversary Capsule Συλλογή της, “Max Mara 7 for 70!”. To brand  που είναι γνωστό παγκοσμίως ως ο πρόδρομος του σημερινού prêt-à-porter, με αφορμή τον εορτασμό των 70 χρόνων του, δημιούργησε 7 T-shirts με μοτίβα από 7 διαφορετικούς καλλιτέχνες.

Αυτά τα T-shirts εξιστορούν μία ιστορία, μέσω μιας σειράς εικόνων. Οι περίφημες φωτογραφικές λήψεις του William Wegman των εξαιρετικά κομψών σκύλων Weimaraner που φορούν το καμηλό παλτό Max Mara 101801, τα T-shirts σε block prints από τον διάσημο εικονογράφο François Berthoud, τα σκίτσα και τα σχέδια που ανατέθηκαν στο θρυλικό μολύβι του Brunetta.

Υπάρχουν ακόμη και τα ακαταμάχητα ναυτικά θεματικά γραφικά του Brian Grimwood που πρωταγωνίστησαν στη σκηνή του Max Mara S/S 2016 runway show και οι ποιητικές λήψεις αφιερωμένες στο κλασικό μπαλέτο που τραβήχτηκαν για την έκθεση «COATS!» το 2011 στη Μόσχα από τον Valery Katsuba με τα étoiles των Μπολσόι.

Το teddy coat που φωτογραφήθηκε από την Brigitte Niedermair, η οποία εμπνεύστηκε από τους πίνακες της Ιταλικής Αναγέννησης. Τέλος, τα γραφικά prints, που εμφανίζονται στην πασαρέλα F/W 2021 στο Μιλάνο, είναι εμπνευσμένα από το έργο του Erberto Carboni. Αυτές οι εικόνες στροβιλίζονται σε έναν συνεχή χορό μεταξύ του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.

Τα T-shirts είναι φταγμένα από πολυτελές, φρέσκο, καθαρό βαμβακερό ζέρσεϊ και διαθέτουν appliqué πάνελ με όμορφο τελείωμα.

Γιατί όμως T-shirts για τον εορτασμό μιας τόσο σημαντικής στιγμής;

Επειδή το T-shirt δεν αποτελεί μόνο ένα απλό crew neck top με κοντά μανίκια και ίσια γραμμή, είναι ένα «statement ένδυμα», αμετάβλητο από τη ροή της μόδας και ένας πραγματικός «κενός καμβάς» που προσφέρεται για άπειρες δυνατότητες επικοινωνίας με όλη την αμεσότητα και την ταχύτητα που απαιτούνται από την εποχή μας. Είναι σαν μια μορφή του Twitter (αλλά πολύ πριν από την άφιξη του Twitter).

«Το T-shirt είναι ένας πολύ απλός τρόπος για να πείτε στον κόσμο ποιος και τι πραγματικά είστε», λέει ο Dennis Nothdruft, επικεφαλής του Μουσείου Μόδας και Κλωστοϋφαντουργίας στο Λονδίνο, και επιμελητής της σημαντικής έκθεσης “T-SHIRT: CULT – CULTURE – SUBVERSION” που είναι αφιερωμένη στο συγκεκριμένο ένδυμα. Μπορεί να αποτελεί το πιο απλό ρούχο, όμως σέβεται, αποκαλύπτει και ενδυναμώνει την ταυτότητα αυτού που το φοράει αποτελώντας μεταφορά για το ήθος της μόδας της Max Mara, τα τελευταία 70 χρόνια.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below