Σε μια περίοδο κατά την οποία η πιο εβδομάδα μόδας Υψηλής Ραπτικής του Παρισιού έπρεπε να προσαρμοστεί σε μια ψηφιακή πλατφόρμα, η υποδοχή της Chanel στο διαδικτυακό πρόγραμμα λειτούργησε ως μια ερωτική επιστολή στο signature ύφασμα της: το τουίντ.

Σε μια ταινία μικρού μήκους, που μεταδόθηκε στον ιστότοπο του οίκου σήμερα το πρωί, η σχεδιάστρια Virginie Viard προσέφερε μια απίστευτα πολυτελή εκδοχή του, με λαμπερά μπουλ μπουφάν κεντημένα με πούλιες και κλασικές A-line φούστες σαν layers πάνω από τα αντίστοιχα παντελόνια.

«Σκεφτόμουν μια πανκ πριγκίπισσα να βγαίνει από το«Le Palace την αυγή», αποκαλύπτει η Viard. «Με ένα φόρεμα από ταφτά, ογκώδη μαλλιά, φτερά και πολλά κοσμήματα. Αυτή η συλλογή είναι περισσότερο εμπνευσμένη από τον Karl Lagerfeld από ό,τι από την Gabrielle Chanel. Ο Κarl θα πήγαινε στο «Le Palace» και θα συνόδευε αυτές τις πολύ σοφιστικέ και καλοντυμένες γυναίκες, που θα ήταν και πολύ εκκεντρικές ».

 

Ενώ η συλλογή Haute Couture της άνοιξης-καλοκαιριού 2020 επηρεάστηκε σαφώς από την απλότητα και την αυστηρότητα του μοναστηριού Aubazine, όπου η Gabrielle Chanel είχε μείνει ως παιδί, τα τριάντα looks της συλλογής Haute Couture Fall-Winter 2020/21 χαρακτηρίζονται από μια επιθυμία για λαμπερή πολυτέλεια και κοσμήματα. Μερικά συνοδεύονται ακόμη και με κομμάτια από τις συλλογές Υψηλής Κοσμηματοποιίας της Chanel.

Μίνι bardot φορέματα και σακάκια μπολερό πρωταγωνίστησαν επίσης στις νέες ερμηνείες της Chanel στο τουίντ, ενώ μια μπουκλέ κοκτέιλ δημιουργία ολοκληρώθηκε με φτερωτές λεπτομέρειες.

Οι πλούσιες διακοσμητικές προσθήκες ήταν έργο των διάσημων συνεργατών κεντήματος του oίκου συμπεριλαμβανομένων των Métiers d’art Lesage και Montex, καθώς και των Lemarié και Goossens, οι οποίοι δημιούργησαν περίπλοκες λεπτομέρειες όπως ενσωματωμένα διαμάντια σε ένα μαύρο κοστούμι με παντελόνι.

Βελούδινα φορέματα με μανσέτες διακοσμημένες με κρύσταλλα, δαντελένια κοκτέιλ φορέματα και δημιουργίες από ταφτά με δομημένα μανίκια συμπλήρωσαν τις 30 εμφανίσεις της συλλογής.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below