Η μόδα επέστρεψε! Ή τουλάχιστον αυτή ήταν η αίσθηση που δημιουργήθηκε σε όλους μας μετά τις επιδείξεις μόδας Άνοιξη – Kαλοκαίρι 2022 το περασμένο φθινόπωρο, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με έναν «χορό μεταμφιέσεων» του Nicholas Guesquiére για τον οίκο Louis Vuitton με ύφος και αίσθηση της Belle Époque του 21ου αιώνα.

Αλλά τώρα είναι Ιανουάριος, και εκείνο που μας απασχολεί περισσότερο φαίνεται να είναι η μετάλλαξη όμικρον, η οποία απειλει τη δημόσια υγεία και περιορίζει την ελευθερία όλων μας. Η επερχόμενη έναρξη των επιδείξεων για την ανδρική σεζόν την επόμενη εβδομάδα στη Φλωρεντία είναι πλέον υπό αμφισβήτηση. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν πολλά που περιμένουμε με ανυπομονησία φέτος, από τη συνεργασία υψηλής ραπτικής του Jean Paul Gautier με τον Glenn Martens μέχρι τη συνεργασία του Riccardo Tisci με την Lea T για τον οίκο Burberry.

Η συνεργασία που όλοι περιμέναμε

Η νέα χρονιά φαίνεται να φέρνει τα πιο ενδιαφέροντα ντεμπούτα με την επερχόμενη πρώτη συλλογή του Matthieu Blazy ως καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Bottega Veneta να τραβά την προσοχή ολόκληρης της βιομηχανίας και των φανατικών ακολούθων της.

Bottega Veneta imaxtree.com

Ο οίκος Emilio Pucci αποκτά καλλιτεχνική διευθύντρια έπειτα από πέντε ολόκληρα χρόνια

Το ενδιαφέρον μας κεντρίζει και η ανάδειξη της Camille Miceli ως καλλιτεχνικής διευθύντριας του Emilio Pucci, για πρώτη φορά έπειτα από πέντε χρόνια απουσίας καλλιτεχνικού διευθυντή από το ιταλικό brand, με την τεράστια πολιτιστική κληρονομιά. Αν και η ίδια, η Camille Miceli, έχει αναφέρει πως δεν την ενδιαφέρουν οι επιδείξεις μόδας και οι πασαρέλες, είναι δεδομένο πως κάθε της κίνηση θα συζητηθεί και πως όποια κατεύθυνση και αν ακολουθήσει, θα γίνει είδηση.

O Nigo είναι ο artistic director της Kenzo 

Ο Nigo, δημιουργός των “A bathing Ape” και “Ηuman made”, θα παρουσιάσει το όραμά του για την συνέχιση της επιτυχίας του brand Kenzo, γεγονός προγραμματισμένο για την εβδομάδα μόδας του Παρισιού και συγκεκριμένα για τις 23 Ιανουαρίου. Ο Nigo είναι ο πρώτος Ιάπωνας σχεδιαστής που αναλαμβάνει την εταιρεία από τότε που ο ιδρυτής της Kenzo Takada αποχώρησε το 1999, ενώ μπήκε στο δυναμικό της LVMH μετά τη συνεργασία του με τον αείμνηστο Virgil Abloh για την ανδρική συλλογή του οίκου Louis Vuitton το 2020.

Louis Vuitton και Off White – το τέλος μιας εποχής

Παράλληλα, οι φήμες οργιάζουν σχετικά με το ποιος – αν γίνει αυτό – θα διαδεχθεί τον Virgil Abloh τόσο στις ανδρικές κολλεξιόν του οίκου Louis Vuitton, όσο και στην Off white. Το σίγουρο, ωστόσο, είναι πως για το πρώτο τουλάχιστον μέρος της χρονιάς, και οι δύο εταιρείες θα αφοσιωθούν στην παρουσίαση αφιερωμάτων στην κληρονομιά του μεγάλου και ανατρεπτικού σχεδιαστή, αλλά και στην προώθηση του έργου του.

Getty Images
imaxtree.com

Θα δούμε άραγε φέτος και την πρώτη συλλογή του νέου προσωπικού brand της Phoebe Philο; Θα επιστρέψει ο Alexander Wang στη σκηνή της μόδας; Και με ποιο τρόπο θα καταφέρει ο Demna Gvasalia να ξεπεράσει την περσινή τεράστια επιτυχία της Balenciaga; Μείνετε συντονισμένοι και υποσχόμαστε να σας κρατάμε ενήμερους για όλα τα νέα της μόδας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below