Ένα από τα πιο εμβληματικά φορέματα της πριγκίπισσας Diana θα δημοπρατηθεί από τη διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία δημοπρασιών καλών τεχνών με έδρα τη Νέα Υόρκη, Sotheby’s, στις 27 Ιανουαρίου. Η βελούδινη, στράπλες τουαλέτα σχεδιάστηκε από έναν από τους αγαπημένους μόδιστρους της αείμνηστης πριγκίπισσας, τον Victor Edelstein, το 1989. Για παραπάνω από μια δεκαετία, από το 1982 έως το 1993, η Lady Di παρέμεινε σταθερή στις ενδυματολογικές της επιλογές φορώντας αμέτρητα φορέματα που έφεραν την υπογραφή του.

Η Diana φόρεσε τη συγκεκριμένη τουαλέτα για τις ανάγκες ενός βασιλικού πορτραίτου με τον τότε πρίγκιπα της Ουαλίας, νυν βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου, Κάρολο, το 1991. ‘Εξι χρόνια αργότερα, το 1997, το φόρεμα εμφανίστηκε στις σελίδες του Vanity Fair. Παλαιότερα, είχε πωληθεί στην τιμή των 24.150 δολαρίων σε δημοπρασία, η οποία περιελάβανε 79 ακόμη φορέματα από την προσωπική συλλογή της πριγκίπισσας, για την ενίσχυση του AIDS Crisis Trust και του Royal Marsden Hospital Cancer Fund. Αυτή τη φορά εκτιμάται πως θα φτάσει το ποσό των 120.000 δολαρίων.

Sotheby’s

Το 1991, ο Βρετανός ζωγράφος Douglas Hardinge Anderson απεικόνισε την Νταϊάνα με το εμβληματικό μελιτζανί φόρεμα σε έναν πίνακα που τώρα κρέμεται στο Royal Marsden Hospital Cancer Fund. Το φόρεμα εμφανίστηκε και στην περιορισμένης έκδοσης «Princess Diana» κούκλα του Franklin Mint (1998), ως μέρος μιας συλλογής από 1.000 κούκλες ντυμένες με τα πιο αξιομνημόνευτα φορέματά της.

THE ROYAL MARSDEN HOSPITAL CANCER FUND

Το φόρεμα αποτελεί μέρος της δημοπρασίας “The One”, που διοργανώνεται από την εταιρία Sotheby’s και έχει ως στόχο να παρουσιάσει μια άνευ προηγουμένου συλλογή ανθρώπινων επιτευγμάτων, τα οποία μαζί αφηγούνται μια εξαιρετική ιστορία αριστείας στη χειροτεχνία, την τέχνη, το σχεδιασμό και την προσπάθεια.

Ένας μωβ διαμαντένιος σταυρός, που είχε φορεθεί αρκετές φορές από την πριγκίπισσα Diana, πρόκειται να δημοπρατηθεί επίσης από την εταιρία Sotheby’s τον ίδιο μήνα. Ο σταυρός Attallah πήρε το όνομά του από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Asprey & Garrard, τον αείμνηστο Naim Attallah, ο οποίος είχε στην κατοχή του το κόσμημα, το οποίο έκτοτε έχει περάσει στην κόρη του, Ramsay.

Getty Images

Η πριγκίπισσα μάς χάρισε μία από τις πιο αξιομνημόνευτες εμφανίσεις με τον σταυρό, τον Οκτώβριο του 1987 σε ένα γκαλά του Birthright, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που εργάζεται για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού. Στη συγκεκριμένη περίσταση, η Diana φόρεσε τον εντυπωσιακό σταυρό μ’ ένα μελιτζανί φόρεμα από την σχεδιάστρια Catherine Walker.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below