H Εβδομάδα Υψηλής Ραπτικής του Παρισιού σήκωσε «αυλαία» με τα πιο διάσημα supermodels στην πρώτη γραμμή. Oι Irina Shayek, Naomi Campbell και Shalom Harlow περπάτησαν στην πασαρέλα του οίκου Schiaparelli, γράφοντας για ακόμη μια φορά ιστορία ως βασίλισσες της μόδας.

Η Haute Couture συλλογή που σχεδίασε ο Daniel Roseberry για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2023, ονομάστηκε “Inferno” («Κόλαση») και εμπνεύστηκε από την Θεία Κωμωδία του Δάντη, ένα επικό, αφηγηματικό ποίημα που χωρίζεται σε τρία κύρια μέρη: Κόλαση, Καθαρτήριο και Παράδεισος και αφηγείται το φανταστικό ταξίδι του Δάντη στον Άδη, με οδηγούς τον Βιργίλιο και τη Βεατρίκη. Ολόκληρο το έργο είναι μια αλληγορία γεμάτη συμβολισμούς που δημιουργεί στον αναγνώστη τρομερές εικόνες.

Όταν ο σχεδιαστής ξαναδιάβασε το επικό ποίημα, ανακάλυψε κάτι καινούριο και δημιούργησε μια αλληγορική συλλογή που δίχασε κοινό και κριτικούς και ξεσήκωσε τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Κάποιοι τον υποστήριξαν και άλλοι θεώρησαν τις δημιουργίες που είχαν πάνω τους τοποθετημένα κεφάλια ζώων από οικολογική γούνα και ρητίνη ως μια κίνηση που περνάει «λάθος μήνυμα» και ξεπερνάει τα όρια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Schiaparelli (@schiaparelli)

Η Sharlom Harlow εμφανίστηκε φορώντας ένα μακρύ εφαρμοστό στράπλες φόρεμα από οικολογική γούνα με ένα κεφάλι λευκής τίγρης στην περιοχή του στήθους, η Irina Shayek περπάτησε στην πασαρέλα με ένα μαύρο μάξι βελούδινο one-shoulder φόρεμα που είχε εφαρμοσμένο στον ώμο ένα μεγαλειώδες κεφάλι λιονταριού με χτενισμένη χαίτη, ενώ η Naomi Campbell φόρεσε μια ολόμαυρη γούνα που στο πάνω μέρος είχε τοποθετημένο το κεφάλι μιας μαύρης λύκαινας με πορτοκαλί μάτια.

Η λαγνεία, η αλαζονεία και η απληστία που ο Δάντης συναντά στο ταξίδι του προς την «Κόλαση» με τη μορφή τριών «θηρίων», διασταυρώθηκαν στη συλλογή Υψηλής Ραπτικής του ιταλικού οίκου. Στην πρώτη γραμμή του σόου βρέθηκαν οι Kylie Jenner και Doja Cat. Η μικρότερη Kardashian φόρεσε ένα μαύρο φόρεμα με ένα κεφάλι λιονταριού ραμμένο στον ώμο της, παρόμοιο με αυτό που παρουσίασε στην πασαρέλα η Irina Shayek, ενώ η τραγουδίστρια του Say So ήταν ντυμένη στα κόκκινα με το κεφάλι και τα χέρια της να είναι (κυριολεκτικά) καλυμμένα με 30.000 κόκκινα κρύσταλλα Swarovski.

Δεδομένης της αναταραχής που προκλήθηκε από τη σημερινή επίδειξη μόδας, θα ήταν σκόπιμο να αδράξουμε την ευκαιρία για να ενημερωθούμε γύρω από το θέμα της εκμετάλλευσης των ζώων και να προσφέρουμε βοήθεια. Eν έτει 2023 η ασφάλεια των ζώων και η ποιότητα ζωής τους είναι καθήκον όλων μας. Ύστερα από πολλούς αγώνες, η ελληνική νομοθεσία για την προστασία τους έχει αλλάξει, με τον βασανισμό και την κακοποίηση ζώου να έχει μετατραπεί σε κακούργημα που τιμωρείται με ποινή κάθειρξης δέκα ετών.

Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με συλλόγους και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που δουλεύουν συστηματικά και εθελοντικά για την καταπολέμηση της κακοποίησης των ζώων και τη διασφάλιση της ευζωίας τους.

Save a Greek Stray

Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης

A little shelter

ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής

MOm – Εταιρία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ

WWF

PETA

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below