Στα 24 της μόλις χρόνια, η Μαρίνα Ραφαήλ-Βογιατζάκη, βρέθηκε στη θέση της λίστας «30 under 30» του περιοδικού Forbes. Η νεαρή επιχειρηματίας με την πολύτιμη κληρονομιά του ονόματος Swarovski (από την πλευρά της μητέρας της) κρύβεται πίσω από τη βιώσιμη εταιρία πολυτελών τσαντών Marina Raphael, η οποία ιδρύθηκε το 2018 κι έκτοτε έχει «κατακτήσει» διασημότητες όπως η Ρίτα Όρα, η Τζέσικα Άλμπα και μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης. Το brand της λειτουργεί με στόχο τη μηδενική δημιουργία απορριμάτων και προβλέπεται να εκτοξεύσει τις πωλήσεις του φέτος, φτάνοντας τα 2,6 εκατομμύρια δολάρια.

Στη διάρκεια των σπουδών της στο King’s College του Λονδίνου αποφάσισε ν΄ακολουθήσει το επιχειρηματικό της πνεύμα, μικρόβιο που κληρονόμησε από την οικογένειά της, και να δημιουργήσει κάτι δικό της. Ο λόγος που κατέληξε στις τσάντες είναι απλός. Επειδή όπως λέει και η ίδια σε συνέντευξή της είναι επενδυτικά κομμάτια: «Ανεξάρτητα από την ηλικία της, κάθε γυναίκα κρατάει μια τσάντα».

Αντλεί εικόνες και ιδέες από τα ταξίδια της, το φυσικό κόσμο και φυσικά τις γυναίκες-πρότυπα της ζωής της, που δεν είναι άλλες από τη γιαγιά της και τη μητέρα της. Βασικός της στόχος είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή τσαντών με μοναδική αισθητική ταυτότητα και υψηλή ποιότητα, οι οποίες αποθεώνουν κάθε στυλ και μπορούν να φορεθούν πάντα και παντού. Και το κατάφερε, αφού η χαρακτηριστική Riviera σε όλες τις εκδοχές της κατάφερε σε χρόνο ρεκόρ να γίνει ισάξια σε “status” μόδας με ιστορικά brand του εξωτερικού.

Οι τσάντες Marina Raphael ξεχωρίζουν για το μίνιμαλ σχεδιασμό και την κομψή τους εμφάνιση. Είναι διαθέσιμες σε γνωστά ηλεκτρονικά καταστήματα πολυτελών αγαθών, όπως το Luisaviaroma και το Moda Operandi, ενώ έχουν βρεθεί και στις προθήκες των Harrods, όπως και σε φημισμένες μπουτίκ ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Elyse Walker στην Καλιφόρνια, Lianne Tio Luxury στο Ρότερνταμ και Esmeralda στο POrta Cervo.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο επιχειρηματικός κλάδος εξαιτίας της πανδημίας, η Ελληνο-Αυστριακή σχεδιάστρια απέδειξε πως το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στη δυνατότητα εύρεσης γρήγορων και αποτελεσματικών λύσεων σε περιόδους κρίσης, καταφέρνοντας ν’ ανταπεξέλθει και να επιβιώσει, ξεπερνώντας μάλιστα κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Όπως δηλώνει και η ίδια, «Τέσσερα χρόνια πριν, όταν ίδρυσα την Marina Raphael, δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ πως θα έφτανα στην λίστα του Forbes «30 under 30». Νιώθω απίστευτα ευγνώμων για τους υπέροχους και ταλαντούχους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν γίνει μέρος αυτού το μεγάλου ταξιδιού! Προσμένω με ανυπομονησία να δω τι θα φέρει το μέλλον για την Marina Raphael, και επίσης δηλώνω ενθουσιασμένη να μοιραστώ μαζί σας όλα τα φανταστικά project πάνω στα οποία δουλεύουμε αυτή την περίοδο!».

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below