Μετά από μια δεκαετία, η Phoebe Philo παραιτείται από το ρόλο της ως σχεδιάστρια της Celine. Όπως αναφέρει το WWD, η βρετανίδα σχεδιάστρια θα αφήσει το εμπορικό σήμα, με την επερχόμενη συλλογή Fall 2018 (η οποία θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας του Παρισιού).

Η Philo έχει φέρει μεγάλη επιτυχία στην Céline κατά τη διάρκεια της 10ετούς θητείας της, μετατρέποντας το εμπορικό σήμα σε fashion powerhouse και αγαπημένo brand συντακτών μόδας και κριτικών σε όλο τον κόσμο. Σε δήλωση της στο WWD, η Philo είπε:

“Η συνεργασία με την Céline ήταν μια εξαιρετική εμπειρία για μένα εδώ και δέκα χρόνια. Είμαι ευγνώμων που συνεργάστηκα με μια τόσο απίστευτα ταλαντούχα και αφοσιωμένη ομάδα και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους ήταν μέρος των συνεργασιών, όλο αυτό ήταν καταπληκτικό”.
Η Philo ξεκίνησε την καριέρα της στο χώρο της μόδας ως βοηθός της Stella McCartney στην Chloe πίσω στο 1997, και πήρε το ρόλο της creative director όταν η McCartney αποχώρησε για να ξεκινήσει το δικό της label το 2001. Έφυγε από τον οίκο το 2006, μένοντας εκτός της βιομηχανίας για την δύο χρόνια για να περάσει χρόνο με την οικογένειά της πριν πάρει τα ηνία της Céline το 2008.

Οι φήμες για την αποχώρηση της ψιθυρίζονται εδώ και χρόνια. Το 2016, ακούστηκε ότι έφευγε από το εμπορικό σήμα, πράγμα που η ίδια αρνήθηκε κατηγορηματικά.

Η Philo είναι η τέταρτη σχεδιάστρια που μαθαίνουμε ότι θα αποχωρήσει από ένα μεγάλο label αυτό το μήνα. Ο Nicola Formichetti αποχωρεί από την Diesel, ο David Koma από τον Mugler και ο Jonathan Saunders από την DVF.

Σύμφωνα με το WWD, θα μάθουμε για τον διάδοχό της μέσα στους επόμενους μήνες, ενώ οι εσωτερικές ομάδες σχεδιασμού της Céline θα είναι υπεύθυνες για τις συλλογές τoυ brand εν τω μεταξύ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η Philo δεν πρόκειται να ενταχθεί σε άλλη ετικέτα στο εγγύς μέλλον. Γνωρίζοντας ότι βάζει την οικογένειά της πρώτα, ίσως θα κάνει ένα ακόμα διάλειμμα για να περάσει χρόνο μαζί της πριν μετακινηθεί σε νέο ρόλο.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below