Ποιος μπορεί να παραβλέψει την ανοδική πορεία που έχει διαγράψει ο Dior στην παρουσίαση των Cruise συλλογών του τα τελευταία χρόνια; Παραμένοντας πιστός στη γοητεία των φυσικών σόου, παρουσίασε τη συλλογή Cruise 2021 στην Piazza del Duomo στην πόλη Λέτσε της Ιταλίας, ενώ για το 2022 ταξίδεψε ως την Αθήνα, συγκεκριμένα το Παναθηναϊκό Στάδιο, σε μία εντυπωσιακή βραδιά όπου ο μοντερνισμός συναντήθηκε με την αρχαιοελληνική κληρονομιά. Για το 2023, ο γαλλικός οίκος ανακοίνωσε πως θα κατευθυνθεί προς την Ισπανία.

Η σύνδεση του οίκου με τη συγκεκριμένη χώρα μάς πηγαίνει χρόνια πίσω, κάπου στη δεκαετία του 1950, όταν ο Monsieur Dior ονόμασε ένα από τα φορέματά του “Nuits d’Espagne” (1954) κι λίγα χρόνια αργότερα, το 1956, μία άλλη του δημιουργία ως “Bal à Séville”. Τη βαθιά σύνδεση με την ισπανική κουλτούρα και παράδοση συνέχισαν, φυσικά, κι οι διάδοχοί του.

Λαμπρό παράδειγμα αποτελεί η Maria Grazia Chiuri, αφού όπως ανακοίνωσε η παρουσίαση της Cruise 2023 έχει προγραμματιστεί για τις 16 Ιουνίου, στην πόλη της Σεβίλλης. Η πλατεία Plaza de España, έργο του αρχιτέκτονα Aníbal González, θ’ αποτελέσει τον χώρο διεξαγωγής του σόου. Πρόκειται για ένα από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα της Ισπανίας, δημιουργημένο το 1929, που συνδυάζει καλλιτεχνικά ρεύματα όπως το μπαρόκ, η αναγέννηση και η μαυριτανική αναγέννηση της Ισπανίας.

Η συλλογή θα συνεχίσει την προσπάθεια του οίκου για την αναδείξη της ιστορίας και της κληρονομιάς της εκάστοτε χώρας που επιλέγει για να παρουσιάσει τις συλλογές του, αποτελώντας παράλληλα ένα άριστο δείγμα της δεξιοτεχνίας και της κουλτούρας της Ανδαλουσίας μέσα από το δημιουργικό έργο των τοπικών καλλιτεχνών και τεχνιτών.

Η ατζέντα του οίκου για το 2022 είναι γεμάτη ταξίδια, καθώς στις 30 Απριλίου θα βρεθεί στη Σεούλ για να παρουσιάσει την pre-fall 2022 συλλογή του, ενώ στις 19 Μαΐου θα παρουσιάσει την ανοιξιάτικη pre-collection για άνδρες στο Λος Άντζελες.

«Πιστεύουμε πολύ στη δύναμη των φυσικών σόου», δηλώνει ο CEO του Dior, Pietro Beccari.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below