Φέτος το καλοκαίρι, ο κόσμος της μόδας φωτίστηκε από το φαντασμαγορικό show του Dior για τη συλλογή Cruise 2022 , που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο στο Καλλιμάρμαρο. Tο ντεφιλέ κατάφερε να κεντρίσει την προσοχή του παγκόσμιου τύπου, επανασυστήνοντας την έννοια του Grecian chic ανοίγοντας συγχρόνως ένα καινούριο κεφάλαιο στον χώρο της ελληνικής και της παγκόσμιας μόδας.

Το ταξίδι της Maria Grazia Chiuri, καλλιτεχνικής διευθύντριας του οίκου, την οδήγησε σε πλήθος μαγευτικών προορισμών, από το Σουφλί μέχρι τα Μινωικά ανάκτορα, φέρνοντάς την παράλληλα σε επαφή με την τεχνογνωσία και το ταλέντο της ελληνικής καλλιτεχνικής κοινότητας. Η αγάπη του Dior για την ελληνική παράδοση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τα αισθήματα θαυμασμού που έτρεφε ο ίδιος ο Christian Dior, γενάρχης του οίκου, για την ασύγκριτη ομορφιά του τόπου που γέννησε τη δημοκρατία.

Courtesy of Dior

Στο πνεύμα της φωτογράφισης που πραγματοποίησε ο οίκος μπροστά από την Ακρόπολη το 1951, για την παρουσίαση της haute couture συλλογής του, η Maria Grazia ταξίδεψε ως την αρχαία Νεμέα για να φωτογραφίσει την Cruise 2022 καμπάνια. Με φόντο το ναό του Δία, που χρονολογείται από το 330 π.X., ο οίκος κυκλοφόρησε εχθές, 22/10, μία σειρά από φωτογραφίες που παντρεύουν αριστοτεχνικά την αρχαιοελληνική κομψότητα με το πνεύμα της σημερινής εποχής.

Courtesy of Dior

Ο φωτογραφικός φακός της Julia Hetta, κατάφερε να αποτυπώσει τον διάλογο ανάμεσα στο κλασικό παρελθόν και τη σύγχρονη θηλυκότητα, που αποτελεί το κεντρικό θέμα της συλλογής και εκφράζεται μέσα από αέρινες γραμμές και αιθέριες σιλουέτες. Ο πέπλος και οι πτυχώσεις, που μας παραπέμπουν στους χιτώνες της αρχαιότητας, συναντούν τη διαχρονική αισθητική του οίκου στα iconic σχέδια της Lady Dior τσάντας και του Dior Bar Jacket.

Courtesy of Dior

Η παρουσίαση της καμπάνιας ολοκληρώθηκε με το βίντεο “Female Divine”, σε σκηνοθεσία του Fabien Baron, ο οποίος κατάφερε να συνδυάσει το παρόν με το παρελθόν και την αρχαία κληρονομιά με την καλλιτεχνική δημιουργικότητα. Σε ένα σκηνικό που ανακαλεί τον μύθο της Αράχνης, μοντέλα και χορεύτριες ενώνονται σε μία μυσταγωγική διαδρομή ελικοειδούς μεταξιού, που ενορχηστρώνεται από την καθηλωτική φωνή της Ιωάννας Γκίκα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below