Με πηγή έμπνευσης το αρχαίο δράμα, η γνωστή σχεδιάστρια μόδας Ιωάννα Κουρμπέλα προτείνει ένα ξεχωριστό εργαστήριο, ανοιχτό σε όλους, χωρίς προαπαιτούμενη εμπειρία στη μόδα. Πρόκειται για μια δράση του Φεστιβάλ Αθηνών κι Επιδαύρου που για πρώτη φορά στην ιστορία του επεκτείνει τη δραστηριότητά του με μία σειρά από ερευνητικές δράσεις και συνεργασίες με δωρεάν συμμετοχή, που απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες του χώρου των παραστατικών τεχνών (Open Plan for Artists), όσο και στο ευρύτερο κοινό (Open Plan for all).

Το εργαστήριο Morphés απευθύνεται σε όσους θέλουν να γνωρίσουν τα στάδια δημιουργίας ενός ενδύματος, μέσα από έναν δημιουργικό διάλογο με το Αρχαίο Δράμα. H καλλιτεχνική διαδικασία πλαισιώνεται από καταξιωμένους επαγγελματίες από τον χώρο της μόδας και του θεάτρου: την εικαστικό Μαριάννα Κατσουλίδη, τη μοντελίστ Τζέλα Μητροπάνου, τη σκηνογράφο-ενδυματολόγο Μίκα Πανάγου, τη στυλίστρια Alex Petsetakis και τη διευθύντρια του περιοδικού Marie Claire Γαλάτεια Λασκαράκη. Βοηθός στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εργαστηρίου θα είναι η Fashion Artist, Μελισσάνθη Σπέη.

Με φυσική παρουσία στο εργαστήριο της σχεδιάστριας, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν όλα τα στάδια σχεδιασμού, δημιουργίας και εκτέλεσης ενός ενδύματος: από την ιστορία του κοστουμιού και της μόδας, τη μελέτη των υφασμάτων και των χρωμάτων έως τη σύλληψη της ιδέας, τον σχεδιασμό του πατρόν και την κοπή και τη ραφή του ρούχου.

 

Στο τέλος του εργαστηρίου, κάθε συμμετέχουσα /-ων θα έχει δημιουργήσει ένα πρωτότυπο ένδυμα, ενώ το σύνολο των ενδυμάτων θα παρουσιαστεί σε ένα ξεχωριστό “φεστιβαλικό” editorial του Marie Claire. H καλλιτεχνική διαδικασία πλαισιώνεται από καταξιωμένους επαγγελματίες από τον χώρο της μόδας και του θεάτρου.

Αριθμός συμμετεχόντων: 6

Χώρος διεξαγωγής: online και στο εργαστήριο της Ιωάννας Κουρμπέλα

Διάστημα διεξαγωγής: Νοέμβριος – Δεκέμβριος 2020

Περισσότερες πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής ΕΔΩ. Οι δηλώσεις συμμετοχής κλείνουν στις 16 Οκτωβρίου.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του “Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος” του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below