Η δημιουργία του σωματείου «Ένωση Ελλήνων Σχεδιαστών Μόδας» σήμανε την έναρξη μίας νέας αρχής για τον κόσμο της ελληνικής μόδας. Πρόκειται για ένα νέο εγχείρημα που φέρνει κοντά τους επαγγελματίες του χώρου και σηματοδοτεί ένα πιο ελπιδοφόρο μέλλον για τον κλάδο. Ως βασικούς του στόχους έχει θέσει την προώθηση, υποστήριξη και προβολή, με κάθε μέσο, της δράσης των σχεδιαστών της ελληνικής μόδας, στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και την επιδίωξη σύναψης συμφωνιών με ευεργετικούς όρους για τη συμμετοχή των μελών σε κάθε είδους εκθέσεις,  διοργανώσεις μόδας, showrooms κ.α. είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό.

Αποσκοπεί επίσης στη διοργάνωση και επιμέλεια, ακόμα και σε συνεργασία με άλλους φορείς, εκπαιδευτικών προγραμμάτων για νέους σχεδιαστές και άλλους επαγγελματίες διαφόρων επαγγελμάτων που συναντώνται με το επάγγελμα του σχεδιαστή μόδας. Ενώ ανάμεσα στους καίριας σημασίας σκοπούς του σωματείου, είναι η διεξαγωγή προγραμμάτων καθοδήγησης και mentoring σε νέους σχεδιαστές και άλλους επαγγελματίες συναφών επαγγελμάτων, είτε από τα μέλη της Ένωσης είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς.

Κοπή πίτας

Η πρώτη δια ζώσης συνάντηση μελών και καλεσμένων πραγματοποιήθηκε σ’ ένα εξαιρετικά ευχάριστο κλίμα, την Τετάρτη 16 Μαρτίου, για την κοπή της πίτας στο ξενοδοχείο YesHotel. To διοικητικό συμβούλιο με πρόεδρο την Ορσαλία Παρθένη, αντιπρόεδρο τον Βασίλη Ζούλια, γραμματέα την Ιωάννα Κουρμπέλα, ταμία τον Κωνσταντίνο Τσιγαρό, μέλος με την αρμοδιότητα υπευθύνου δημοσίων σχέσεων τον Άγγελο Μπράτη, δικηγόρο την Ιωάννα Ν.Λαγουμίδου αλλά και τα μέλη του συλλόγου απ’ όλη την Ελλάδα, αντάλλαξαν ευχές για την ευόδωση των σκοπών του σωματείου, ενώ έθεσαν νέους στόχους και προοπτικές.

Βασίλης Ζούλιας

Οι παριστάμενοι κ. Νικόλαος Κογιουμτζής, Β’ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και ο κ. Μελέτης Καραμπίνης, Διευθυντής Συνδέσμου Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων, συμβούλευσαν το διοικητικό συμβούλιο και δεσμεύθηκαν να βοηθήσουν κατά το μέγιστο δυνατό προκειμένου να προωθηθεί η Ελληνική μόδα και οι Έλληνες σχεδιαστές, όπως τους αξίζει. Από τη συνάντηση φυσικά δεν έλειπαν καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου της μόδας, όπως η Έλις Κις, o Mιχάλης Πάντος, η Έφη Φαλίδα, ο Νικόλας Γεωργίου και η Σάντυ Τσαντάκη οι οποίοι μαζί με τους Μάρα Δεσίπρη, Θανάση Κρίκη και Βαγγέλη Κύρη συναποτελούν την κριτική επιτροπή ένταξης νέων μελών στο σωματείο.

Έφη Φαλίδα, Έλις Κις, Ιωάννα Κουρμπέλα

Το πρώτο βήμα έγινε αποφασιστικά και το μέλλον διαφαίνεται ελπιδοφόρο για την ελληνική μόδα. Οι Έλληνες σχεδιαστές μόδας, έδειξαν τη δυναμική τους.  Ιδρυτικά μέλη του συλλόγου εκτός των προαναφερόμενων μελών του διοικητικού συμβουλίου είναι ο Χρήστος Πετρίδης και Βενέδικτος Αντύπας (Maison Faliakos), ο Βρεττός Βρεττάκος, ο Σωτήρης Γεωργίου, ο Γιώργος Ελευθεριάδης, η Λιάνα Καμπά, ο Στέλιος Κουδουνάρης, η Ντενίζ Ελευθερίου, ο Χρήστος Κωσταρέλλος, η Χαρά Λεμπέση, ο Δημήτρης Ντάσιος, ο Δημήτρης Πέτρου, ο Γιάννης Τόγκος, ο Μάκης Τσέλιος κ.α.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below