Μετά από πολλές εικασίες, ένας από τους πιο λαμπρούς σχεδιαστές και οραματιστές της μόδας, o Hedi Slimane, μόλις ανακοινώθηκε ως νέος καλλιτεχνικός διευθυντής της Celine. Ο Slimane – που εγκατέλειψε την αντίστοιχη θέση του στον Saint Laurent το 2016 – θα εισέλθει στο brand LVMH την 1η Φεβρουαρίου και θα παρουσιάσει την πρώτη του ανδρική και γυναικεία συλλογή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας του Παρισιού.
Ο Slimane δήλωσε σχετικά με το διορισμό του: «Είμαι πολύ ευτυχής που θα συνεργαστώ με τον Bernard Arnault (CEO της LVMH) σε αυτή την συναρπαστική αποστολή για την Céline. Ανυπομονώ να επιστρέψω στον συναρπαστικό κόσμο της μόδας ».
Ο δημιουργικός διευθυντής της Chanel, Karl Lagerfeld, συνεχάρη τον σχεδιαστή για το νέο του ρόλο στην Céline, προσθέτοντας: «Είμαι μαγεμένος, τι σπουδαία επιλογή. ‘Θα είναι τέλεια.’
Στο νέο του ρόλο, ο Slimane θα επανασυνδεθεί με τον Sidney Toledano, τον διευθύνοντα σύμβουλο του Dior, ο οποίος επαναπροσέλαβε τον σχεδιαστή για να αναζωογονήσει τον οίκο μόδας.
Ο 49χρονος παίρνει τα ηνία της Céline από τη Phoebe Philo, που ανακοίνωσε την παραίτησή της από το εμπορικό σήμα τον περασμένο Δεκέμβριο μετά από 10 χρόνια.
Η επιλογή του Slimane είναι ένα μεγάλο βήμα για την Céline, μετά την πρωτοποριακή επιρροή του στον Dior Homme από το 2000 έως το 2007. Στα χρόνια που ακολούθησαν δίχασε τις γνώμες στον κλάδο της μόδας με την απόφασή του να αλλάξει το όνομα του οίκου Yves Saint Laurent σε Saint Laurent Paris.
Celine A/W 2018
Μιλώντας για την απόφασή του να αλλάξει το όνομα, ο Slimane δήλωσε: «Μπορεί να έρχεται μέσα από διαφορετικές ιδέες αλλά ο Yves είναι πάντα στο μυαλό μου, είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς». Ο Pierre Bergé, φίλος, συνεργάτης και συνιδρυτής του Yves Saint Laurent, δήλωσε στον New Yorker το 2006: «Οι άνθρωποι που ασχολούνται τώρα με τον σχεδιασμό ανδρικής μόδας το κάνουν μόνο για το runway και τον τύπo. Με τον Hedi, είναι εντελώς διαφορετικό.
«Έχει υπέροχη αίσθηση των ρούχων. Έχει μια θαυμάσια τεχνική. Για τον Hedi, η ιδέα του πελάτη είναι πολύ σημαντική. Άλλοι σχεδιαστές δεν γνωρίζουν τίποτα για τον πελάτη. Δεν σέβομαι πολλούς σχεδιαστές μόδας, αλλά τον Hedi τον σέβομαι πολύ. “

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below