Karl Lagerfeld: Ίσως ο μακροβιότερος influencer της μόδας – ένας άντρας με μοναδικό σχεδιαστικό ταλέντο αλλά και αλάνθαστο ένστικτο να πιάνει τον παλμό της εποχής – οπότε ήταν θέμα χρόνου έως ότου κάποιος αποφασίσει να γυρίσει μια ταινία για τη ζωή του. Η στιγμή αυτή έφτασε και ο Jared Leto είναι ο ηθοποιός που θα αναλάβει να ενσαρκώσει τον Κάιζερ της μόδας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2019.

Έχοντας εμπειρία στην ενσάρκωση εκκεντρικών προσωπικοτήτων του κόσμου της μόδας, πέρυσι τον είδαμε να υποδύεται τον ρόλο του Paolo Gucci για την ταινία “House of Gucci”, ο ηθοποιός αποφάσισε να δεχτεί την πρόκληση, γιατί περί πρόκλησης πρόκειται, και να πρωταγωνιστήσει σε μια ταινία για τη ζωή και την εντυπωσιακή επαγγελματική πορεία του φιλόδοξου Γερμανού σχεδιαστή.

Σύμφωνα με δήλωση του Leto στο περιοδικό WWD, στην πρώτη του γνωριμία με τον σχεδιαστή, ο ηθοποιός είπε την εξής φράση: «Ξέρεις, μια μέρα θα πρωταγωνιστήσω σε μια ταινία για τη ζωή σου». Και o Lagerfeld απάντησε, «Μόνο εσύ, darling, μόνο εσύ». Σήμερα, περίπου 4 χρόνια μετά το θάνατο του σχεδιαστή, ο Leto εκπληρώνει αυτή την υπόσχεση. Εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Leto θ’ αναλάβει την παραγωγή του έργου μαζί με τη σύντροφό του, Emma Ludbrook, σε συνεργασία με τρεις από τους πιο κοντινούς και έμπιστους φίλους του Karl, τους Pier Paolo Righi, Caroline Lebar, και Sébastien Jondeau.

Η δύσκολη απόφαση σε μια βιογραφική ταινία, είναι πάνω σε τι θα εστιάσει. Μπορεί να μην γνωρίζουμε ακόμη αν θα εξερευνήσει τις ρομαντικές σχέσεις του σχεδιαστή ή αν θα επικεντρωθεί μονάχα στην επαγγελματική πορεία του, ωστόσο μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως το τελικό αποτέλεσμα θα είναι εξίσου απρόβλεπτο με το μεγαλοφυές μυαλό του Lagerfeld.

H ανακοίνωση για τη βιογραφική ταινία του μακροβιότερου καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Chanel, έρχεται λίγο μετά την αποκάλυψη του θέματος του Met Gala για το 2023, το οποίο έχει τον τίτλο «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty» και είναι αφιερωμένο στο έργο του.

Στην καθιερωμένη έκθεση του μουσείου, που θα ξεκινήσει στις αρχές Μαΐου 2023 και θα διαρκέσει ως τα μέσα του Ιουλίου 2023, θα παρουσιαστούν 150 δημιουργίες από όλους τους οίκους με τους οποίους συνεργάστηκε ο Karl – Chanel, Fendi, Chloé, Balmain και Patou – μαζί με τα αντίστοιχα σκίτσα τους.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below