Ο Jonathan Saunders, ο επικεφαλής δημιουργός της Diane von Furstenberg, δήλωσε ότι αποχωρεί άμεσα από τον οίκο.
Η ανακοίνωση έρχεται σαν έκπληξη στη βιομηχανία της μόδας, δεδομένου ότι ο Saunders μετεγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη από το Λονδίνο πριν από 19 μήνες για να αναλάβει το ρόλο και έχει ήδη λάβει πολύ θετικές κριτικές για τις συλλογές του μέχρι σήμερα.
“Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη της Diane και για την ευκαιρία που μου έδωσε να καθοδηγήσω αυτό το iconic brand”, είπε σε δήλωσή του.
“Είμαι τόσο περήφανος για όλα όσα έχουμε επιτύχει τους τελευταίους 18 μήνες. Ευχαριστώ την απίστευτη ομάδα για την αφοσίωση και την υποστήριξή τους και θα συνεχίσω να είμαι φίλος και θαυμαστής του label “.
 
Η Diane von Furstenberg, που ιδρύθηκε στη δεκαετία του ’70, είναι διάσημη για το wrap dress της και την αγάπη της στη γυναικεία σιλουέτα. Ο Saunders, ο οποίος είχε προηγουμένως τη δική του ετικέτα για περισσότερο από μια δεκαετία μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015, ήταν ο πρώτος creative director που η von Furstenberg έχει διορίσει.
Εκείνη την εποχή, είπε: «Το εξαιρετικό πάθος του Jonathan για τα χρώματα και τα prints, τα ανεπιτήδευτα σχέδια του και η επιθυμία του να κάνει τις γυναίκες να αισθάνονται όμορφα τον κάνουν να είναι η τέλεια δημιουργική δύναμη να οδηγήσει την DVF στο μέλλον».
 
Ανταποκρινόμενη στην ανακοίνωση του Saunders, τον ευχαρίστησε για την “όμορφη δουλειά του, την προσπάθεια και την αφοσίωση του στην DVF τους τελευταίους 18 μήνες. Θα αφήσει μια σημαντική και μόνιμη κληρονομιά στο εμπορικό σήμα “.
Ο επικεφαλής δημιουργός είναι η πιο πρόσφατη προσωπικότητα στη μόδα που ανακοινώνει την αναχώρησή της φέτος, ακολουθώντας τη βρετανίδα σχεδιάστρια Clare Waight Keller που εγκατέλειψε τον οίκο Chloe για να αντικαταστήσει τον Riccardo Tisci στη Givenchy και τον chief creative officer, του Burberry Christopher Bailey που θα αποχωρήσει από το brand το επόμενο έτος.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below