Η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού έκλεισε με ένα πολυτελές ντεφιλέ που διοργανώθηκε προς τιμήν του σπουδαίου Ισραηλινού σχεδιαστή, Alber Elbaz, καλλιτεχνικού διευθυντή του οίκου Lanvin μέχρι το 2015, που απεβίωσε στις 24 Απριλίου εξαιτίας του COVID-19. 45 σχεδιαστές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Παρισιού, μπροστά από το Carreau du Temple, παρουσιάζοντας αυτό το συγκινητικό show, που ονομάστηκε “Love Brings Love”. Τη διοργάνωση του show ανέλαβε το label, AZ Factory, που δημιουργήθηκε το 2019 από τον ίδιο, θέλοντας να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο του ιδρυτή.

Ο αγαπητός από όλο τον fashion κόσμο σχεδιαστής, αφού έφυγε από τον Lanvin, πήρε χρόνο να εξερευνήσει νέες προοπτικές, να συνεργαστεί με νέους ανθρώπους και να ασχοληθεί εις βάθος με αυτό που ανέκαθεν τον εξέφραζε και τον συγκινούσε, τη μόδα. Μία από τις ιδέες που ανέκυψε από αυτό το δημιουργικό ταξίδι ήταν η ίδρυση του label, AZ Factory, που είχε στόχο να προάγει την ισότητα, προσφέροντας επιλογές για όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας και σωματότυπου, φέρνοντας μία τελείως διαφορετική ματιά στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη μόδα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AZ Factory (@azfactory)

Πλήθος σπουδαίων μοντέλων συμμετείχαν στο show όπως η Karen Elson, η Anna Cleveland , η Mariacarla Boscono και η Adut Akech, που άνοιξε το show με μία κομψή δημιουργία του Elbaz σε μαύρο χρώμα συνδυασμένη με ένα εντυπωσιακό κολιέ γεμάτο πέρλες. Σχεδιαστές από τον Pierpaolo Piccioli (Valentino) μέχρι τον Alessandro Michele (Gucci) και τη Maria Grazia Chiuri (Dior), όπως και πολλοί, άλλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν ένα show γεμάτο συγκίνηση και δημιουργία.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AZ Factory (@azfactory)

Το show πραγματοποιήθηκε σε δύο στάδια, στο δεύτερο παρουσιάστηκαν οι δημιουργίες του AZ Factory, σχεδιασμένες από την καλλιτεχνική ομάδα του Elbaz, για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022. Το μαγευτικό αφιέρωμα έκλεισε το μοντέλο, Amber Valleta, με ένα androgynous look στο οποίο ξεχώριζε το βελούδινο κόκκινο παπιγιόν και οι πολύχρωμες φιγούρες που κοσμούσαν το πανωφόρι.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AZ Factory (@azfactory)

Το σκηνικό παρέμεινε μαύρο καθ’ όλη τη διάρκεια του show, με τους προβολείς να εστιάζουν μονάχα στα look. Ωστόσο, στο τέλος του μία εξαιρετική σκηνογραφία φώτισε τον χώρο, παρουσιάζοντας όλα τα σύνολα και τα μοντέλα με έναν μοναδικό τρόπο, εκράζοντας το όραμά του για έναν fashion κόσμο δίχως ανταγωνισμό και ελιτίστικες τάσεις.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AZ Factory (@azfactory)

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below