Μία δεκαετία έχει περάσει από το λανσάρισμα της συλλογής Louis Vuitton x Yayoi Kusama και για να γιορτάσουν την επιτυχία της πρώτης τους συνεργασίας, o γαλλικός οίκος και η φημισμένη Γιαπωνέζα καλλιτέχνιδα ανανεώνουν τη δημιουργική τους σχέση με μία νέα σειρά προϊόντων, η οποία θα είναι διαθέσιμη στις μπουτίκ του οίκου από τον Ιανουάριο του 2023. Ήδη πήραμε μία πρώτη γεύση στο Cruise 2023 σόου, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο Salk Institute στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια.

Courtesy of Louis Vuitton

Οι τσάντες που σχεδίασε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου, Nicolas Ghesquière, γιορτάζουν την σχέση της Louis Vuitton με την artist, επανερμηνεύοντας το σήμα κατατεθέν της που δεν είναι άλλο από τις βούλες, οι οποίες εμφανίζονται είτε ως πολύχρωμα πουά είτε ως μεταλλικές φυσαλίδες πάνω σε δερμάτινες τσάντες με μαύρη βάση και ασημί λεπτομέρειες. Κλασικά σχέδια, όπως η Petite Malle και η Dauphine, αλλά και νέες προσθήκες μεταμορφώνονται και εκφράζουν το παθιασμένο και ταραχώδες σύμπαν της Kusama.

Courtesy of Louis Vuitton

Γεννηθείσα τον Μάρτιο του 1929, η Yayoi Kusama, ενσαρκώνει μία γνήσια καλλιτέχνιδα της avant-garde σκηνής της οποίας το ταλέντο καλύπτει πολλές πτυχές της δημιουργίας από την γλυπτική και τη ζωγραφική μέχρι τη φωτογραφία, την κινηματογράφιση και τη συγγραφή. Είναι γνωστή ως η προκάτοχος της Pop και Minimal τέχνης, ωστόσο οι ιδιαίτερες και μοναδικές τεχνικές της την έχουν αναδείξει σε μία ξεχωριστή κατηγορία.

Courtesy of Louis Vuitton

Τα έργα της εμπνέονται από τον κόσμο των παραισθήσεων, στον οποίο χανόταν πολύ συχνά στα παιδικά της χρόνια. Η τέχνη αποτέλεσε το μέσο διαφυγής της από αυτή την εφιαλτική και ταραχώδη καθημερινότητα. Οι έντονες λάμψεις, οι βούλες και τα φλοράλ μοτίβα που πρωταγωνιστούν στα έργα της είναι όλα στοιχεία που προέρχονται από τον ασταθή ψυχικό της κόσμο.

Courtesy of Louis Vuitton

Σύμφωνα με πληροφορίες του οίκου, το σύνολο της συνεργασίας θα αποκαλυφθεί σταδιακά σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων του brand. Αν λάβουμε υπόψιν την προηγούμενη συνεργασία, το 2012, μπορούμε να περιμένουμε μια σειρά από εντυπωσιακές εκθέσεις και εκκεντρικά installations σε βιτρίνες, όπως αυτό που φιλοξένησε ένα ομοίωμα της ίδιας.

Getty Images

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below