Ο Virgil Abloh είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής ανδρικών ενδυμάτων του Louis Vuitton μετά την αποχώρηση του Kim Jones νωρίτερα αυτήτη χρονιά. Ο Αbloh είναι αυτή τη στιγμή δημιουργικός διευθυντής της Off-White, ένα εμπορικό σήμα που ξεκίνησε το 2012 και για το οποίο κέρδισε τόσο αναγνώριση όσο και εμπορική επιτυχία.

“Είναι τιμή μου να αποδεχθώ τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο κομμάτι του menswear για τον Louis Vuitton”, δήλωσε ο Abloh . «H κληρονομιά και η δημιουργική ακεραιότητα του οίκου είναι βασικές πηγές εμπνεύσης και θα φροντίσω να τα διατηρήσω στην σημερινή εποχή».

Ο γεννημένος στο Illinois σχεδιαστής αρχικά εκπαιδεύτηκε στον τομέα της μηχανικής και της αρχιτεκτονικής πριν μετακινηθεί στη βιομηχανία της μόδας, όπου από τότε εργάστηκε για περισσότερο από μια δεκαετία. Έλαβε το βραβείο Urban Luxe στα Fashion Awards τον περασμένο χρόνο για το έργο του στην Off-White, και είναι υποψήφιος για το βραβείο του σχεδιαστή της χρονιάς στα  CFDA Awards του 2018.

“Έχοντας ακολουθήσει με μεγάλο ενδιαφέρον την πορεία του Virgil από τότε που συνεργάστηκε μαζί μου στον Fendi το 2006, είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω πως η έμφυτη δημιουργικότητά του έχει αναγνωριστεί” δήλωσε ο Michael Burke, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Louis Vuitton. “Η ευαισθησία του προς την πολυτέλεια και το savoir-faire θα έχει καθοριστική σημασία για το μέλλον των ανδρικών ενδυμάτων της Louis Vuitton”.

Ο Kim Jones κατείχε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή ανδρικών ενδυμάτων στον Vuitton για έξι χρόνια πριν παρουσιάσει την τελική του συλλογή τον Ιανουάριο. Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Dior Homme. Η πρώτη συλλογή Vuitton του Abloh θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της ανδρικής εβδομάδας μόδας του Παρισιού τον Ιούνιο.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below