Η εβδομάδα μόδας της Κοπεγχάγης είναι παγκοσμίως γνωστή ως ένα από τα μεγαλύτερα fashion events, με λάτρεις της μόδας και άτομα της βιομηχανίας να παρευρίσκονται στα μοναδικά σκανδιναβικά fashion shows και να εντυπωσιάζουν το κοινό με τις τολμηρές, σχεδόν ground-breaking streetstyle επιλογές τους. Φέτος, το Marie Claire Greece βρέθκε στην Κοπεγχάγη για τις επιδείξεις μόδας Φθινόπωρο – Χειμώνας 2022 και είναι έτοιμο να σας μυήσει στην fashionable καθημερινότητα των scandi girls αλλά και να μοιραστεί μαζί σας exclusive υλικό από τις επιδείξεις, τα events και τα streetstyle parades.

Η πρώτη μέρα ήταν ίσως και η πιο απαιτητική με τον καιρό της Κοπεγχάγης να αντιτίθεται σε κάθε πρόγραμμα και timeline που μπορεί να είχαμε θέσει. Ωστόσο, η μέρα ξεκίνησε με μία επίδειξη του brand  ISO. POETISM, ενός εκ των φιναλίστ των Zalando Sustainability Awards και την εκδήλωση της εσωτερικής «οδύσσειας» του καλλιτεχνικού διευθυντή Tobias Nirk Nielsen. Mε το βλέμμα στραμμένο στην βιωσιμότητα και την «πράσινη» πλευρά της βιομηχανίας, η επίδειξη περιλάμβανε σύνολα με έντονο φουτουριστικό στοιχείο και άνετες, cloud-like σιλουέτες.

©ISO.POETISM/CPHFW

Επόμενο στο πρόγραμμα ήταν το re-see event της Gestuz, όπου παρακολουθήσαμε την digital επίδειξη μόδας αλλά και μπορέσαμε να θαυμάσουμε από κοντά όλα τα looks της συλλογής και τις λαμπερές τους λεπτομέρειες.

Στη συνέχεια, κατευθυνθήκαμε προς το venue της επίδειξης του brand Lovechild 1979, έξω από το οποίο είδαμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα streetstyle looks από διάσημες προσωπικότητες του Instagram και του χώρου της μόδας όπως τις Grece Ghanem, Marianne Theodorsen και Janka Polliani.

imaxtree.com
Getty Images

Η επίδειξη του Lovechild 1979, AW22, περιλάμβανε υπέρκομψες σιλουέτες, neutral χρώματα αλλά και μερικά κομμάτια σε έντονο μπλέ ρουά που έκλεβαν την παράσταση, δίνοντάς μας ένα στοιχείο για το it – colour της νέας σεζόν.

©Lovechild 1979/CPHFW

Η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αφού είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε την παραμυθένια επίδειξη μόδας του brand Soeren Le Schmidt στα Tivoli Gardens, που έγραψε ιστορία ως η πρώτη επίδειξη μόδας που διοργανώθηκε ποτέ σε αυτήν την τοποθεσία. Little Black Dresses με επιβλητικούς ώμους, two toned φορέματα και cropped κοστούμια, έμοιαζαν να εναρμονίζονται τέλεια με το σκηνικό παραμυθιού που είχε στηθεί, διακοσμημένο με ξύλινους στρατιώτες, ομοιώματα πρωταγωνιστών παιδικών ταινιών και χρωματιστά κουκλόσπιτα.

©SoerenLeSchmidt/CPHFW

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε λίγο αργότερα από το αναμενόμενο, ωστόσο η διάθεση μας παρέμεινε ανεβασμένη. Το πρώτο show στο οποίο παρευρεθήκαμε ήταν αυτό του δεύτερου finalist των βραβείων Zalando Sustainability, Fassbender, όπου οι συνδυασμοί χρωμάτων και οι κομψές σιλουέτες κέρδισαν την προσοχή και το ενδιαφέρον μας.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Copenhagen Fashion Week (@cphfw)

Ακολούθησε μία σύντομη επίσκεψη στην παρουσίαση της κολεξιόν Φθινόπωρο – Χειμώνας 2022 του brand NYNNE, όπου παρακολουθήσαμε την ψηφιακή επίδειξη και ξεχωρίσαμε μερικά από τα αγαπημένα μας κομμάτια.

Τελευταία στάση πριν την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας της Εβδομάδας Μόδας της Κοπεγχάγης, αποτέλεσε το πολυαναμενόμενο fashion show του WOOD WOOD, το οποίο αδιαμφισβήτητα ξεπέρασε κάθε μας προσδοκία. Το effortlessly cool vibe για το οποίο φημίζεται το brand, ήταν κυρίαρχο με genderless σύνολα και μη αναμενόμενους συνδυασμούς να δικαιολογούν την ολοένα και αυξανόμενη επιτυχία του.

©WOODWOOD/CPHFW

H τρίτη και τελευταία μέρα της Εβδομάδας Μόδας, ξεκίνησε με τον τελευταίο φιναλίστ των Zalando Sustainability Awards, το brand Tomorrow Denim. Η πολύ εντυπωσιακή επίδειξή του, μας υπενθύμισε τους λόγους για τους οποίους το denim ήταν, είναι και θα είναι για πάντα στη μόδα σε κάθε μορφή του. Ξεχωρίσαμε κάποια patchwork denim pieces αλλά και χρωματιστά denim σύνολα, τα οποία και προβλέπουμε να επικρατήσουν στις τάσεις της Άνοιξης.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Copenhagen Fashion Week (@cphfw)

©tomorrow denim/CPHFW

Η μέρα ολοκληρώθηκε με μία από τις αγαπημένες μας επιδείξεις, αυτή του καταξιωμένου σχεδιαστή Henrik Vibskov, όπου εντοπίσαμε edgy χρωματικούς συνδυασμούς με δροσερή, σχεδόν ανοιξιάτικη διάθεση, ενσωματωμένους σε μακριά puffer jackets και ιδιαίτερα υποδήματα.

©James Cochrane/CPHFW

Σε γενικές γραμμές η αίσθηση που μας αφήνει αυτή η Εβδομάδα Μόδας, είναι ακριβώς αυτή για την οποία φημίζεται! Μοναδικότητα και φρεσκάδα στην πιο ευχάριστη και ζωηρή εκδοχή της, από τους δρόμους και τα colourful streetstyle looks, μέχρι τις πασαρέλες και τα  λαμπερά re-see events.

Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε μερικές ακόμη στιγμές από την πιο fashionable εβδομάδα του μήνα.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Copenhagen Fashion Week (@cphfw)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cleopatra Giano (@cleopatragiano)

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below