Η Annabelle Neilson ήταν μοντέλο και εξέχουσα βρετανή κοσμική προσωπικότητα, είχε στενές φιλικές σχέσεις και με τις Naomi Campbell και Kate Moss και ήταν μια από τις καλύτερες φίλες και μούσα του αείμνηστου Alexander McQueen. “Του άρεσε η εκκεντρικότητά μου – και το γεγονός ότι όταν έβγαινα έξω, κι έκανα τα ρούχα του ζωντανά”, δήλωσε η Neilson στο περιοδικό W το 2012.

Κόρη του συμβούλου ιδιοκτησίας Max Neilson και της σχεδιάστριας εσωτερικών χώρων Elizabeth Neilson, η Annabelle αγωνίστηκε με τον εθισμό στην ηρωίνη στην ηλικία των 16 ετών, αλλά αργότερα βρήκε τις ισορροπίες της και παντρεύτηκε τον οικονομολόγο και Αγγλο αριστοκράτη Nat Rothschild για 3 χρόνια στα μέσα της δεκαετίας του 1990 ενώ ενεπλάκη επίσης ρομαντικά για κάποιο διάστημα με τον Jefferson Hack, συντάκτη περιοδικών και πατέρα της κόρης της Kate Moss, Lila.

Getty Images

Η τελευταία φωτογραφία της Neilson λήφθηκε στις 7 Ιουλίου, λίγες μέρες πριν το θάνατό της, και έδειχνε το μοντέλο να διασκεδάζει με την Kate Moss στο παλάτι Blenheim, όπου ο πρώην σύντροφος της Neilson Λόρδος Edward Spencer-Churchill, γιος του δούκα του Marlborough, παντρεύτηκε την Kimberly Hammerstroem, μια γερμανή φωτογράφο. Η Neilson ήταν επίσης μακρινή συγγενής της βασιλική οικογένειας – η γιαγιά της από την πλευρά του πατέρα της ήταν η δεύτερη ξαδέρφη της Βασιλομήτωρ Ελισάβετ.

Getty Images

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Neilson βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της την Πέμπτη 12 Ιουλίου, παραδόξως όμως στο Instagram της εμφανίστηκε μια νέα φωτογραφία που δημοσιεύτηκε μεταθανάτια το Σάββατο 14 Ιουλίου. Ο μυστηριωδώς ενεργός λογαριασμός της στο Instagram οδήγησε ακόμη και τους στενούς φίλους της να πιστεύουν ότι ο θάνατός της ήταν φάρσα. Η αιτία θανάτου της δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below