Η Γκλόρια Βάντερμπιλτ έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών, από καρκίνο του στομάχου όπως επιβεβαίωσε η οικογένειά της. Η διάσημη κληρονόμος, σοσιαλιτέ, καλλιτέχνις και σχεδιάστρια πέθανε στο σπίτι της κοντά σε φίλους και συγγενείς.

Η Βάντερμπιλτ παντρεύτηκε αρκετές φορές και είχε τέσσερα παιδιά, ένα εκ των οποίων είναι και ο γνωστός παρουσιαστής Άντερσον Κούπερ ο οποίος δημοσίευσε μια δήλωση για λογαριασμό της οικογένειάς του.

“Η Γκλόρια Βάντερμπιλτ ήταν μια εκπληκτική γυναίκα, η οποία αγαπούσε τη ζωή και την έζησε με τους δικούς της όρους”, είπε. “Ήταν ζωγράφος, συγγραφέας και σχεδιάστρια αλλά και μια αξιοθαύμαστη μητέρα, σύζυγος και φίλη”.

Η Βάντερμπιλτ ήταν απόγονος του μεγιστάνα του 19ου αιώνα,  Κορνήλιου Βάντερμπιλτ και ήταν δικαιούχος μιας περιουσίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Θα μείνει επίσης αξέχαστη ως πρωτοπόρος του denim – και ως η πρώτη σχεδιάστρια που έραψε το brand name της στο πίσω μέρος του τζιν, κάτι που είναι πλέον διαδεδομένο. Κατάφερε επίσης να φέρνει εκατομμύρια δολάρια ετησίως στην επιχείρησή της και προτίμησε να κερδίζει τα δικά της χρήματα, αντί να ζει από την τεράστια κληρονομιά της.

“Ήταν 95 χρονών, αλλά ρωτούσατε κάποιο κοντινό της πρόσωπο θα σας έλεγε ότι ήταν το νεότερο πρόσωπο που γνώριζε, το πιο cool και πιο μοντέρνο”, πρόσθεσε ο γιος της.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below