Αντλώντας έμπνευση από το νέο ντοκιμαντέρ του Peter Jackson, “The Beatles: Get Back”, που θα κυκλοφορήσει στις 25 Νοεμβρίου, η γνωστή σχεδιάστρια και κόρη του Paul McCartney, Stella McCartney μεγαλουργεί, δημιουργώντας μία limited edition συλλογή με ιδιαίτερο χαρακτήρα και μοναδική ταυτότητα.

Το τριμερές ντοκιμαντέρ ακολουθεί τα τέσσερα μέλη της μπάντας στους πυρετώδεις ρυθμούς της προετοιμασίας του τελευταίου τους album “Let It Be” (1970) -με σπάνιο αδημοσίευτο υλικό-  μέχρι την τελευταία τους εμφάνιση στο Apple Corps roof.

Net – A – Porter
Net – A – Porter

 

Iconic εικόνες και σπάνια graphics του βρετανικού συγκροτήματος, που στιγμάτισε την ιστορία της σύγχρονης μουσικής, κοσμούν μία σειρά από streetwear κομμάτια νέας γενιάς. Αντλώντας στοιχεία τόσο από το τελευταίο album των Beatles: “Let It Be” (1970) όσο και από παλαιότερες κυκλοφορίες, η Stella συνθέτει μία συλλεκτική συλλογή γεμάτη χρώμα και φαντασία, παραμένοντας πάντα πιστή στη βιώσιμη φιλοσοφία της.

«Ήθελα η συλλογή να έχει την αίσθηση ενός πραγματικού συμβάντος και να δώσει έμφαση στο σπουδαίο οικογενεικακό δέσιμο που έχουμε. Πιστεύω ότι, υπό αυτή την οπτική, πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα από μία αναμενόμενη συνεργασία»

Ζακέτες και T-shirt με ψυχεδελικά μοτίβα μας ταξιδεύουν στη θρυλική δεκαετία του 60′. Ξεχωρίζουν τα κομμάτια με το αχρησιμοποίητο έργο τέχνης, “The Fool”,  που προοριζόταν για το cover του  “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” – άλμπουμ που κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 1967. Μία ποικιλία ασπρόμαυρων πλεκτών επανασυστήνουν το κλασικό logo της μπάντας με πιο σπάνιες γραμματοσειρές και δίνουν μία πιο μίνιμαλ αισθητική στην πολύχρωμη συλλογή.

Net – A – Porter
Net – A – Porter

Δεν πρόκειται για ένα τυπικό “band merch” δηλώνει η σχεδιάστρια: «Πολλοί άνθρωποι θα πάρουν το cover ενός album τους και θα το βάλουν απευθείας πάνω σε ένα μπλουζάκι. Εγώ προσπαθώ να πάρω το concept και να το εξελίξω, διότι έχω μεγάλη θέληση να τα καταφέρω για όλα τα μέλη της οικογένειας των Beatles».

Net – A – Porter
Net – A – Porter

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below