Με το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, ολόκληρος ο κόσμος θρηνεί, η γραμμή διαδοχής έχει αλλάξει και όλοι αναρωτιούνται τι θα συμβεί στη συνέχεια για το παλάτι — συμπεριλαμβανομένου του τόπου διαμονής των ρούχων και της συλλογής κοσμημάτων της βασίλισσας. Αν και δεν υπάρχει επίσημο πρωτόκολλο για κάθε κομμάτι στην ντουλάπα της, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για την τύχη των αντικειμένων της  με βάση το τι συνέβη στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τον Brian Hoey, συγγραφέα του Not In Front of the Corgis, η βασίλισσα έδινε τακτικά τα παλιά της ρούχα στις dressers της, τις γυναίκες που βοηθούσαν με το ντύσιμό της καθημερινά. Από εκεί και πέρα εκείνες, μπορούσαν είτε να κρατήσουν τα κομμάτια, είτε να τα φορέσουν, είτε να τα πουλήσουν. Ο Hoey σημειώνει ότι αν πωλούνταν κομμάτια, οι αγοραστές δεν θα μπορούσαν να γνωρίζουν ότι τα ρούχα προέρχονταν από την Αυτή Μεγαλειότητα. Οι ετικέτες αφαιρέθηκαν για να βεβαιωθεί ότι κανείς δεν μπορεί να συσχετίσει οτιδήποτε με το παλάτι.

Όσον αφορά τα κοσμήματα, τα Crown Jewels του Ηνωμένου Βασιλείου είναι τα 142 βασιλικά αντικείμενα που φυλάσσονται στον Πύργο του Λονδίνου. Αυτά τα κομμάτια παραμένουν στη βασιλική συλλογή και περνούν στον επόμενο μονάρχη. Ωστόσο, η Ελισάβετ είχε περισσότερα από 300 κομμάτια στην προσωπική της συλλογή και πιο συγκεκριμένα «98 καρφίτσες, 46 κολιέ, 37 βραχιόλια, 34 ζευγάρια σκουλαρίκια, 15 δαχτυλίδια, 14 ρολόγια και πέντε μενταγιόν», σύμφωνα με το Tatler. Αυτά τα κομμάτια ήταν δώρα επισκεπτών αξιωματούχων και αρχηγών κρατών και φορέθηκαν σε επίσημες περιστάσεις.

Αν η βασίλισσα δεν άφησε σαφείς οδηγίες, είναι άγνωστο τι θα συμβεί με κάθε κομμάτι, αλλά φαίνεται ότι ένα κομμάτι από τη συλλογή της έχει ήδη περάσει στην Kate Middleton. Στις 14 Σεπτεμβρίου, η πριγκίπισσα της Ουαλίας φωτογραφήθηκε φορώντας μια από τις καρφίτσες της Ελισάβετ για να παρευρεί σε μια τελετή προς τιμήν της βασίλισσας στο Westminster Hall. Όπως περιγράφεται λεπτομερώς σε μια φωτογραφία που κοινοποίησε το The Court Jeweller, η Ελισάβετ φορούσε αρχικά την καρφίτσα σε σχήμα φύλλου, η οποία περιείχε τόσο διαμάντια όσο και μαργαριτάρια, όταν επισκέφτηκε τη Σεούλ της Νότιας Κορέας τον Απρίλιο του 1999.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η Middleton φόρεσε κοσμήματα που της χάρισε ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας και μάλιστα φόρεσε ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με πέρλες της πριγκίπισσας Diana για την ίδια περίσταση. Η Diana είχε δηλώσει ότι ήθελε η προσωπική της συλλογή κοσμημάτων να περάσει στις μελλοντικές συζύγους των γιων της πριν από τον θάνατό της.

“Θα ήθελα όλα τα κοσμήματά μου να μοιραστούν στους γιους μου, ώστε οι γυναίκες τους, εν ευθέτω χρόνω, να τα αποκτήσουν ή να τα χρησιμοποιήσουν. Αφήνω την ακριβή κατανομή των κοσμημάτων στην κρίση σας”, έγραψε σε μια επιστολή. Εκτός από τα μαργαριταρένια σκουλαρίκια, η Kate Middleton έχει επίσης το δαχτυλίδι αρραβώνων από ζαφείρι της Diana ενώ το δαχτυλίδι αρραβώνων της Meghan Markle έχει δύο διαμάντια από τη συλλογή της Diana.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below