Για δεκαετίες ολόκληρες οι Tabi μπότες του οίκου Maison Margiela έφεραν με περίσσια περηφάνια τον τίτλο του πιο αμφιλεγόμενου παπουτσιού στον κόσμο της μόδας. Έχουν πιστούς θαυμαστές και φανατικούς εχθρούς. Είτε τις λατρεύεις και θες να τις κάνεις δικές σου – παραβλέποντας την τιμή τους – είτε δεν θες να τις ξαναδείς ούτε ζωγραφιστές.

Το στυλ Tabi έκανε το ντεμπούτο του στην πασαρέλα του Βέλγου σχεδιαστή Martin Margiela το 1988, ως φόρος τιμής στις κάλτσες με τα διαχωρισμένα δάχτυλα που αποτελούν μέρος της παραδοσιακής ιαπωνικής φορεσιάς. Έκτοτε έχει γίνει ένα από τα βασικά στυλ που δεν λείπουν από τη συλλογή καμίας insider. 35 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση, το παπούτσι συνεχίζει να έχει πιστούς θαυμαστές που το λατρεύουν και το επιλέγουν με κλειστά τα μάτια. Πλέον πέρα από τις μπότες, συναντάμε το στυλ σε μπαλαρίνες, loafers, αλλά και Mary Janes.

Το ραντάρ μας εντόπισε ένα νέο παπούτσι που απειλεί να «εκθρονίσει» το κλασικό πλέον σχέδιο και να αναγνωριστεί ως το νέο αγαπημένο «ιδιόμορφο» παπούτσι της μόδας. Γι’ αυτό ευθύνεται ο Βρετανός σχεδιαστής Jonathan Anderson. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Loewe μοιράστηκε ένα sneak peek από την επικείμενη F/W 23 συλλογή του ομώνυμου brand του – που θα παρουσιαστεί στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου – δείχνοντας ένα mule που μοιάζει με μεγάλη πατούσα γάτας στο μπροστινό μέρος. Όποιος γνωρίζει τι εστί Tabi στυλ, δεν γίνεται να μην παρατηρήσει την ομοιότητα.

Τον περασμένο μήνα, ο σχεδιαστής παρουσίασε ίσως τα πιο άσχημα παπούτσια του 2023 (μαζί με τις κόκκινες μπότες του MSCHF), στέλνοντας στην πασαρέλα του ανδρικού σόου το στο Μιλάνο ένα ζευγάρι τσόκαρα σε σχήμα βατράχου.

Ο Anderson δεν χαλάει το Τσι του, λέει “Haters gonna hate” και συνεχίζει να το διασκεδάζει.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below