Tα κοσμήματα της Δούκισσας του Sussex φαίνεται πως απασχολούν αρκετά τη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα και για διαφορετικούς λόγους. Στο τρέιλερ για την συνέντευξη της Κυριακής με την Oprah Winfrey, η Meghan φορά ένα βραχιόλι Cartier που ανήκε κάποτε στην πεθερά της, πριγκίπισσα Diana, το ίδιο κομμάτι από το οποίο δημιουργήθηκε το διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων της με τον πρίγκιπα Harry. Μέχρι τα μέσα της εβδομάδας ωστόσο, τα θετικά σχόλια για αυτή τη συναισθηματική χειρονομία είχαν αντικατασταθεί από έντονη κριτική για την αμφιλεγόμενη προέλευση ενός chandelier ζευγαριού σκουλαρικιών που φορούσε η Δούκισσα κατά τη διάρκεια μιας βασιλικής περιοδείας στη Νέα Ζηλανδία, τα Φίτζι και την Τόνγκα τον Οκτώβριο του 2018 και αργότερα στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για τα γενέθλια του πεθερού της, Πρίγκιπα Καρόλου στις 14 Νοεμβρίου του ίδιου έτους.

Getty Images

Σύμφωνα με ένα άρθρο των Times – το οποίο περιέργως κυκλοφόρησε λίγες μέρες πριν από την προαναφερθείσα συνέντευξη στην Oprah – αυτά τα σκουλαρίκια ήταν ένα δώρο γάμου από τον Mohammed bin Salman, τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος σύμφωνα με αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ενέκρινε προσωπικά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Jamal Khashoggi τον Οκτώβριο του 2018. Ο πρίγκιπας έδωσε τα σκουλαρίκια στη Βασίλισσα Ελισάβετ κατά τη διάρκεια τριήμερης επίσκεψης στο Λονδίνο τον Μάρτιο του 2018, δύο μήνες πριν από το γάμο του Harry και της Meghan στις 19 Μαΐου.

“Ως δώρο ξένου αρχηγού κράτους, τα σκουλαρίκια θεωρούνται επίσημα ιδιοκτησία του Στέμματος”, αναφέρουν οι Times. Έτσι, αν και προορίζονταν για την Meghan, δεν ήταν δικά της – ήταν ιδιοκτησία της εκτεταμένης συλλογής κοσμημάτων του Στέμματος, και ως εκ τούτου, ανήκαν στη Βασίλισσα, η οποία τα δάνεισε στη Meghan. (Τα κοσμήματα όταν παραληφθούν, καταγράφονται και φυλάσσονται υπό αυστηρή ασφάλεια.) Η Meghan δεν συναντήθηκε ποτέ με τον bin Salman και δεν ήταν παρούσα στο διπλωματικό γεύμα της 7ης Μαρτίου όπου τα σκουλαρίκια προσφέρθηκαν.

Getty Images

«Η βασιλική οικογένεια ακολουθεί ένα σύνολο οδηγιών σχετικά με την αποδοχή και την κυριότητα των δώρων», σύμφωνα με το The Court Jeweler, έναν ιστότοπο που εξετάζει τα κοσμήματα βασιλικής οικογένειας από όλο τον κόσμο. Αυτές οι οδηγίες αναφέρουν ότι “τα επίσημα δώρα δεν αποτελούν ιδιωτική ιδιοκτησία του Μέλους της Βασιλικής Οικογένειας που τα παραλαμβάνει, αλλά αντ ‘αυτού παραλαμβάνονται υπό επίσημη ιδιότητα κατά τη διάρκεια των επίσημων καθηκόντων για την υποστήριξη και για λογαριασμό της Βασίλισσας.”

Οι δικηγόροι της Meghan επιμένουν ότι, κατά τη διάρκεια του επίσημου δείπνου στα Φίτζι, δεν γνώριζε ότι ο πρίγκιπας συμμετείχε στη δολοφονία του Khashoggi. (Το δείπνο πραγματοποιήθηκε τρεις εβδομάδες μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου ενώ η CIA κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πρίγκιπας συμμετείχε στη δολοφονία δύο ημέρες μετά την τελευταία φορά που η Meghan φόρεσε τα σκουλαρίκια.) Εκπρόσωπος των Sussexes στους Times, είπε: «Δεν είναι τυχαίο ότι οι παλιότερες αυτές κατηγορίες διαστρεβλώθηκαν από τα βρετανικά Μέσα με στόχο την υπονόμευση της Δούκισσας λίγο πριν από τη συνέντευξη στην οποία εκείνη και ο Δούκας πρόκειται να μιλήσουν ανοιχτά και ειλικρινά για την εμπειρία τους τα τελευταία χρόνια. ”

 

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below