Έχει γίνει πολλή συζήτηση τελευταία σχετικά με τις  διαφορές μεταξύ των millenials και της Gen Ζ, τόση που ίσως έχει αρχισει τελικά να κουράζει. Ωστόσο, είναι συναρπαστικό να παρακολουθεί κανείς τις τάσεις και τις σιλουέτες που οι έφηβοι και οι νεοι ηλικίας 20 ετών έχουν υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια. Σε τελική ανάλυση, η απόρριψη προηγούμενων προτιμήσεων και τάσεων είναι σίγουρα μια σημαντική φάση για τους περισσότερους εφήβους. Ένα πρόσφατο παράδειγμα; Η εμμονή με όλα τα υπερμεγέθη πράγματα.

Celine AW21/imaxtree.com

H Billie Eilish έχει αναμφισβήτητα γίνει ένα σύμβολο του κινήματος της oversized μόδας, που ανατρέπει σκόπιμα το«σέξι ντύσιμο» με την παραδοσιακή έννοια. Το τουίντ κοστούμι που είχε φορέσει στα Όσκαρ 2020 ήταν το απόλυτο παράδειγμα αυτής της νέας αισθητικής και δεν θα μπορούσε να διαφέρει περισσότερο από τις σατέν τουαλέτες που βλέπει συνήθως κανείς στο κόκκινο χαλί.

Ωστόσο, το φαινόμενο ήταν πολύ cool και αναμφισβήτητα φρέσκο. Στις τελευταίες designer συλλογές βλέπουμε επίσης μια αυξανόμενη προτίμηση για τις XXL, όπως στη Celine με τα φαρδιά ντένιμ, στον  Valentino με τα χαλαρά πουκάμισα ή στον Louis Vuitton με τις άνετες καμπαρντίνες.

Louis Vuitton SS21 /imaxtree.com

Όσον αφορά το styling, το μυστικό είναι να αποκαλύπτει κανείς ορισμένα στρατηγικά σημεία, όπως το λαιμό ή τους αστραγάλους έτσι ώστε να ισορροπει η εμφάνιση. Από την άλλη, η ομορφιά αυτής της τάσης είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι «κολακευτική», αλλά να σε κάνει να νιώθεις ο καλύτερος εαυτός σου.

 

Valentino SS21 /imaxtree.com

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below