Όπως κάθε Δεκέμβριο, έτσι και φέτος, το Ινστιτούτο Χρωμάτων της Pantone ανακοίνωσε το χρώμα που θα πρωταγωνιστήσει το επόμενο έτος. Για το 2023, επέλεξε μια «αντισυμβατική απόχρωση για μια αντισυμβατική εποχή», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της. To 18-1750 Viva Magenta είναι «ένα ζωηρό κόκκινο», γεμάτο ζωντάνια και δύναμη, το οποίο «ενθαρρύνει τον πειραματισμό και την αυτοέκφραση δίχως περιορισμούς».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PANTONE (@pantone)

Eξερευνώντας τη δυναμική που αναπτύσσεται μεταξύ της τεχνητής νοημοσύνης και της ανθρώπινης δημιουργικότητας, δημιούργησε “Magentaverse” (το σύμπαν του magenta). Εκεί ακριβώς, ανάμεσα στον πραγματικό και τον εικονικό πολυδιάστατο κόσμο μας, βρίσκεται το Viva Magenta.

IMAGE COURTESY PANTONE

Αποπνέοντας δυναμισμό και αποφασιστικότητα, ο κόκκινος τόνος που θα δούμε παντού τη νέα χρονιά στοχεύει στη δημιουργία ενός πιο αισιόδοξου μέλλοντος. Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο του Pantone Color Institute, Laurie Pressman, αντιπροσωπεύει την εμπιστοσύνη, τη σιγουριά και τη σύνδεση. Τρεις σημαντικές έννοιες για έναν κόσμο που προσπαθεί να σταθεί ξανά στα πόδια του, εν μέσω μιας συνεχιζόμενης πανδημίας.

Getty Images

Νιώθετε τολμηρές; Δοκιμάστε να φορέσετε το χρώμα του 2023 μόνο του, επιλέγοντας την τάση των μονοχρωματικών look. Αν πάλι η προηγούμενη πρόταση σάς φοβίζει, μπορείτε πάντα να το συνδυάσετε με πιο απαλά χρώματα όπως το γκρι, το κίτρινο, το λιλά ή το γαλάζιο. Πάντως η Sarah Jessica Parker υιοθέτησε ήδη την τάση. Την εντοπίσαμε στα γυρίσματα του “And Just Like That..” να φοράει ένα σακάκι στο πιο hot χρώμα του 2023 μαζί μ’ ένα χρυσό πουά φόρεμα. Τι λέτε, θα το δοκιμάζατε; 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below