Η επιστροφή του Christian Dior στα runway της Υψηλής Ραπτικής συνοδεύτηκε από τη δέσμευση του οίκου στη χειροτεχνία. Αυτή τη σεζόν, στο επίκεντρο είναι το κέντημα – από τις ταπισερί που ήταν επενδεδυμένες στους τοίχους του Musée Rodin για την επίδειξη, μέχρι την ντελικάτη δαντέλα και τις φτερωτές λεπτομέρειες που κάλυπταν τα φορέματα.

Μετά την παρουσίαση της συλλογής Cruise 2022 στην Αθήνα, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior, Maria Grazia Chiuri, επέστρεψε στο Παρίσι για την επίδειξη Haute Couture την οποία εμπνεύστηκε από τη Sala dei Ricami στο Palazzo Colonna της Ρώμης, όπου οι ταπετσαρίες με πλούσια μοτίβα κοσμούν τον χώρο. Η καλλιτέχνις Eva Jospin διερευνά παρόμοια θέματα της φύσης στο δικό της έργο, “Chambre de Soie” που διακόσμησε το σετ της επίδειξης και πλαισίωσε τα εμπριμέ μεταξωτά κομμάτια της συλλογής.

Οι σιλουέτες εμμένουν στον εκσυγχρονισμό τoυ “Bar suit” της Chiuri με τονισμένη μέση και φούστες, δίπλα σε ρευστά φορέματα και tailored κομμάτια. Τα πανωφόρια είναι οπωσδήποτε ανάμεσα στα highlights της συλλογής, με παλτά που θυμίζουν κάπες και προσθέτουν όγκο και χρώμα στο σύνολο.

Καθώς ο Dior επέστρεψε στα runways με φυσική παρουσία, η επίδειξη καλωσόρισε και πάλι το σετ της μόδας με τις χαρακτηριστικές σιλουέτες του, την εκτίμηση για τη χειροτεχνία και το δυναμικό στυλ.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below