Για τη συλλογή Υψηλής Ραπτικής της άνοιξης-καλοκαιριού 2021 τoυ Christian Dior, η Creative Director του οίκου, Maria Grazia Chiuri κοίταξε πίσω στο παρελθόν, όχι μόνο στις παραδόσεις του ζωδιακού κύκλου, της αστρολογίας και των ταρώ, αλλά και στο πρωτότυπο φόρεμα του Monsieur Christian Dior, “Miss Dior”, το οποίο έκανε ντεμπούτο του το 1949.

Για την εμφάνιση νούμερο 19 του 2021, η Chiuri ανέστησε τη σιλουέτα του φορέματος Miss Dior, το οποίο έκανε την πρώτη επίσημη εμφάνιση στη διαφημιστική καμπάνια αρώματος του Dior. Το φόρεμα – και ολόκληρη η νέα συλλογή Dior Haute Couture – έκαναν το ντεμπούτο τους σε ένα βίντεο μόδας, με τίτλο Le Château du Tarot, σε σκηνοθεσία του Ιταλού σκηνοθέτη Matteo Garrone.

Σύμφωνα με μια ανακοίνωση του οίκου, η νέα ερμηνεία του Miss Dior χρειάστηκε μια ομάδα έξι ατόμων και 800 ώρες για να ολοκληρωθεί. Περιλαμβάνει “χρυσά κεντήματα lamé rouleaux” με “απλικέ από μικρά, κεντημένα χρυσά λαμέ μοτίβα, που αναπαριστουν τα λουλούδια που ανθίζουν σε μια πέργκολα.”

Ο Dior μας προσέφερε επίσης μια αποκλειστική ματιά στο παρασκήνιο που προβάλλει το “savoir faire” πίσω από τo φόρεμα Miss Dior του 2021.

Ολόκληρο το κλιπ συνδυάζει την ερμηνεία της Chiuri για τις κάρτες ταρώ (κάτι για το οποίο ο Monsieur Dior ενδιαφερόταν επίσης) και την εξαιρετική χειροτεχνία, έτσι ώστε «να αποδείξει ότι η ραπτική παραμένει το απόλυτο έδαφος πειραματισμού και πιθανοτήτων».

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below