Η μόδα συχνά θεωρείται επιφανειακή, αλλά μέσω των ρούχων μπορούμε να χαρτογραφήσουμε την πορεία της ιστορίας. Για παράδειγμα, η τελευταία συλλογή του Hedi Slimane για τη Celine η οποία έκανε ντεμπούτο μέσω βίντεο την Τετάρτη το απόγευμα, αντικατοπτρίζει τον αντίκτυπο της πανδημίας στον τρόπο που ντυνόμαστε. Ή πιο σωστα, τον τρόπο που θα θέλουμε να ντυνόμαστε, αφού τα σχέδια του Slimane είναι αν μη τι άλλο φιλόδοξα.

Η συλλογή παρουσιάστηκε μέσα στους κομψούς επίσημους κήπους του Château de Vaux-le-Vicomte στο Maincy, μια ώρα με το αυτοκίνητο νοτιοανατολικά του Παρισιού και προσέφερε μια ματιά στο μέλλον, στο οποίο ένας εμβολιασμένος πληθυσμός μπορεί να ξαναρχίσει την κανονική ζωή. Όμως, όσον αφορά τη μόδα, δεν θα θέλουμε να αποχωριστούμε την άνεση των loungewear που φοράμε εντός και εκτός σπιτιού τον τελευταίο χρόνο και από ό,τι φαίνεται, ούτε ο Slimane.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου από το 2018 μετά την αποχώρηση της Phoebe Philo, το ντεμπούτο του θεωρήθηκε αμφιλεγόμενο από τους ειδικούς της μόδας, καθώς ενσωμάτωνε τα λαμπερά ’80s φορέματα που είχαν πρωταγωνιστήσει στις συλλογές του Saint Laurent κατά τη διάρκεια της θητείας του εκεί. Το νέο του ενδιαφέρον για το casual-chic είναι ένα σημάδι των καιρών. Η συλλογή του για την άνοιξη / καλοκαιρι είχε πολλά καπέλα του μπέιζμπολ και άνετα κομμάτια, και αυτή η διάθεση περνάει και στη συλλογή του για το επόμενο φθινόπωρο.

Υπήρξε όμως και μια ευπρόσδεκτη επιστροφή στην κομψή ραπτική με tailored σακάκια, πουκάμισα pussy-bow μπλούζες και δερμάτινες culottes. Υπήρχε πολύ τζιν, αλλά στις πιο κομψές εκδοχές του καθώς και φούτερ και πλεκτά συνδυασμένα όμως με βραδινές τσάντες και μίνι φορέματα με πούλιες. Όσο για τα παπούτσια, δεν υπήρχαν τακούνια στον ορίζοντα. Αντ ‘αυτού, υπήρχαν μπότες πεζοπορίας και αθλητικά. Μπορεί να αρχίσουμε να κάνουμε ξανά πράγματα, αλλά ο Slimane ξέρει ότι πλέον δεν έχουμε καμία ανοχή για πόνο στα πόδια.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Η επίδειξη στο σύνολό της ήταν μια μελέτη των αντιθέσεων στη νέα μας ζωή. Η επιστροφή των συναντήσεων, των ταξιδιών και των πάρτι, αλλά ένας πιο ευέλικτος τρόπο ζωής, στον οποίο μπορούμε να εργαζόμαστε από οπουδήποτε και αν βρίσκονται τα λάπτοπ μας. Είτε στην πόλη, είτε στην εξοχή.