Με το 2020 σε εξέλιξη, ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να έρθουμε αντιμέτωπες με τα resolutions του νέου έτους. Για εμάς, αυτό σημαίνει να πίνουμε περισσότερο νερό, να βρούμε ένα νέο χόμπι, και το κίνητρο να πάμε στο γυμναστήριο. Όμως, ενώ οι δύο πρώτοι στόχοι θα μας πάρουν λίγο περισσότερο καιρό, χάρη σε μια νέα βιώσιμη sportswear συλλογή, η επίσκεψη στο γυμναστήριο ίσως είναι ευκολότερη (και πιο οικολογική) από ό, τι αρχικά περιμέναμε.

Η H & M, η λάνσαρε μια ολοκαίνουργια συλλογή αθλητικών ενδυμάτων σχεδιασμένων ειδικά για χορευτές. Η σειρά αποτελείται από πολλές διαφορετικές, φιλικές προς το χορό επιλογές, όπως κορμάκια, καλσόν και γκέτες μεταξύ άλλων – όλα κατασκευασμένα από υφάσματα πρακτικά και βιώσιμα.

Η συλλογή  περιλαμβάνει κομμάτια για κάθε είδος χορού, οπότε είτε πρόκειται να χορέψεις hip hop είτε μπαλέτο, μπορείς να ιδρώσεις γνωρίζοντας ότι θα δείχνεις και θα νιώθεις καλά ενώ το κάνεις. «Σκεφτήκαμε πολύ για την κίνηση, και ιδιαίτερα τον χορό, και επηρεαστήκαμε επίσης από τη γυναικεία ενδυνάμωση», λέει η Maria Ostblom, επικεφαλής του Design Womenswear της H & M. “Κατά το σχεδιασμό αυτής της συλλογής, οραματιστήκαμε μια μοντέρνα κοπέλα σε ένα στούντιο να χορεύει σαν να μην τη βλέπει κανείς.”

Όπως όλα τα Conscious προϊόντα της H & M, έτσι και αυτή η συλλογή κατασκευάζεται  σχεδόν αποκλειστικά με βιώσιμα υλικά. “Ο πειραματισμός με νέα, ενδιαφέροντα βιώσιμα υλικά και τεχνολογίες γίνεται κυρίως μέσω των Conscious αποκλειστικών συλλογών μας , εξηγεί η Ostblom. “Η αθλητική συλλογή αποτελείται από υλικά που δοκιμάσαμε για πρώτη φορά σε Conscious Exclusive συλλογή μας και στη συνέχεια επεκτάθηκαν για χρήση σε άλλες συλλογές”. Η συλλογή αθλητικών ειδών χρησιμοποιεί ειδικότερα ανακυκλωμένο πολυεστέρα και πολυαμίδιο καθώς και BCI-grade βαμβάκι. “Εισάγουμε σταδιακά όλο και πιο βιώσιμα υλικά, καθώς η φιλοδοξία μας είναι να χρησιμοποιούμε μόνο ανακυκλωμένα υλικά μέχρι το 2030”, λέει η Ostblom.

Η συλλεκτική αθλητική συλλογή H & M  είναι ήδη διαθέσιμη online και σε επιλεγμένα καταστήματα H & M.