Εάν ψάχνατε να προσθέσετε ακόμα ένα ρούχο στη wishlist του 2023, μόλις το βρήκατε. Η μάξι φούστα που μεσουρανούσε στις εμφανίσεις των αρχών της χιλιετίας είναι και πάλι εδώ. Η επιστροφή της δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη για κανέναν που γνωρίζει πώς λειτουργεί η μόδα. Κάνει κύκλους και αυτό σημαίνει ότι όσα αγαπήσαμε ή μισήσαμε στο παρελθόν θα ξαναβρεθούν μπροστά μας σε δέκα το πολύ είκοσι χρόνια. Έτσι ακριβώς συνέβη και με τη μάξι φούστα που κυριάρχησε στις πασαρέλες της καλοκαιρινής σεζόν και έκανε την εμφάνισή της και στα F/W 23 σόου της Ανδρικής Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού.

Είναι το απόλυτο κομμάτι για τους χειμερινούς μήνες. Αν αναρωτιέστε γιατί, σκεφτείτε ότι το μήκος της είναι ιδανικό για να προστατεύσει τα πόδια σας από το κρύο. Δεν χρειάζεται να φλερτάρετε άλλο με πιθανά κρυοπαγήματα στα πόδια. Η εποχή της μίνι φούστας έχει αρχίσει να φτάνει στο τέλος της. Επίσης, η μακριά φούστα είναι πιο ευέλικτη. Γεγονός που της δίνει απευθείας έξτρα πόντους. Συνδυάζεται πιο εύκολα με τα πάντα και μπορεί να ταιριάξει σε πλήθος διαφορετικών περιστάσεων. Εμείς λατρεύουμε να τη βλέπουμε συνδυασμένη με knee-high μπότες, σαμπό με γούνινη επένδυση και μπαλαρίνες με χοντρές μάλλινες κάλτσες.

Εντοπίσαμε πολλά και ενδιαφέροντα σχέδια στις πασαρέλες της άνοιξης. Ξεχωρίσαμε τη φούστα που θυμίζει καμπαρντίνα από το brand Rokh ως ένα ρούχο με μεγάλο ενδιαφέρον, ιδανικό για τα office σύνολα των επόμενων μηνών. Λατρέψαμε το δραματικό εφέ της κίνησης που προσέφερε η ασπρόμαυρη φούστα από Az Factory, όσο περπατούσε το μοντέλο στο runway. Θυμηθήκαμε τη διαχρονική αξία της μαύρης μάξι φούστας στα σόου των οίκων Yohji Yamamoto και Alaïa. Στη S/S 23 συλλογή του Peter Do και συγκεκριμένα σε αυτή τη λευκή low-rise φούστα, βρήκαμε την τέλεια εναλλακτική στα χαμηλοκάβαλα τζιν. Ανακαλύψαμε το λουκ που δεν θα αποχωριστούμε στιγμή τους επόμενους μήνες, ριγέ μάξι φούστα και casual T-shirt. Ευχαριστούμε τη σχεδιάστρια Martine Rose γι’ αυτό.

Rokh S/S 23
Az Factory S/S 23
Yohji Yamamoto S/S 23
Alaia S/S 23
Peter Do S/S 23
Martine Rose F/W 23 (menswear)

Φωτογραφίες: LAUNCHMETRICS.COM/SPOTLIGHT

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below