Εκ πρώτης όψεως, θα έλεγε κανείς πως οι τάσεις του φετινού φθινοπώρου μοιάζουν να προσεγγίζουν τα δύο άκρα. Στην μία πλευρά έχουμε την επιστροφή των 90s (slip φορέματα, sheer υφάσματα, χαμηλοκάβαλα cargo παντελόνια και πολλά ακόμα), ενώ στην άλλη βλέπουμε το preppy στυλ ν’ αποκτά νέα ταυτότητα και να κατακτά τις πασαρέλες και τις καρδιές μας. Στο μενού είναι όλα τα κλασικά κομμάτια: γραβάτες, καρό κοστούμια και μοκασίνια. Μόνο που φέτος αποκτούν έναν πιο χαλαρό χαρακτήρα με τους σχεδιαστές να σπάνε τους κανόνες και να εισάγουν ανατρεπτικές προτάσεις.

Louis Vuitton/ imaxtree.com
Miu Miu/ imaxtree.com

Ποιοι είναι, όμως, οι νέοι κανόνες του preppy στυλ; Οι γραβάτες θα είναι η επόμενη μεγάλη τάση στ’ αξεσουάρ του φθινοπώρου με την έγκριση της Louis Vuitton, οι συντηρητικές πλισέ φούστες θ’ αντικατασταθούν από τις μικροσκοπικές διαδόχους τους, όπως υπέδειξε το ντεφιλέ της Miu Miu, και τα καρό κοστούμια θ’ αποκτήσουν τονισμένους ώμους και XL γραμμή, σύμφωνα με τους οίκους Gucci και Ralph Lauren. Στα παπούτσια τα loafers θα επανακτήσουν τη χαμένη τους δύναμη, ενώ τα Mary Janes, που πέρυσι απέκτησαν πιο underground διάθεση, θα συνεχίσουν να είναι η απόλυτη cult επιλογή.

Gucci/ imaxtree.com
Ralph Lauren/ imaxtree.com

Ανακεφαλαιώνοντας, το preppy στυλ επιστρέφει δυναμικά και είναι πιο cool από ποτέ. Τα βήματα για να το υιοθετήσετε είναι απλά: στοχεύστε σε μια πιο grunge αισθητική, αφήνοντας πίσω οτιδήποτε παραπέμπει σ’ ένα τυπικό και «σφιγμένο» αποτέλεσμα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below