Στην οικογένεια με τις διαχρονικές τσάντες του οίκου Louis Vuitton έρχεται να προστεθεί το νέο σύμβολο της παριζιάνικης κομψότητας, η Pont 9. Ως γνήσια Γαλλίδα πήρε το όνομά της από την πιο παλιά γέφυρα του Παρισιού: η Ποντ Νεφ βρίσκεται απέναντι από τα επιβλητικά κεντρικά γραφεία της Louis Vuitton με φόντο τον Σηκουάνα στη γωνία της Rue du Pont Neuf.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below

Από την πρώτη του συλλογή για τον γαλλικό οίκο, τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2014, μέχρι σήμερα ο καλλιτεχνικός διευθυντής Νικολά Ζεσκιέρ μετατρέπει τα αξεσουάρ σε πολυπόθητα αντικείμενα. Η ικανότητά του να πειραματίζεται με σχέδια και υφές ανασύροντας κάθε φορά ιδέες που μεταμορφώνονται σε δημιουργίες-θησαυρούς από διαφορετικές εποχές της ιστορίας του οίκου παραμένει case study για τη βιομηχανία της μόδας.

Από τις μινιατούρες Petite Malle, μια μικρογραφία των εμβληματικών ταξιδιωτικών μπαούλων, μέχρι τις διαχρονικές Capucines και Twist, η επιλογή του να υιοθετήσει μια προσέγγιση «ταξίδι στο χρόνο» ακόμα και στις τσάντες που προορίζονται για να κρατηθούν όλες τις ώρες της ημέρας έχει αποδειχθεί ο άσος στο σχεδιαστικό του μανίκι. Οπως κάθε νέα δημιουργία, έτσι και η Pont 9 συνδυάζει μοντέρνα στοιχεία με την κληρονομιά δεκαετιών του οίκου. Αυτή η δεσποινίδα διακρίνεται για τη μίνιμαλ δερμάτινη σιλουέτα της με στρογγυλεμένες άκρες, που φινίρεται στο κέντρο, αλλά και στο λουράκι, με το Louis Vuitton Circle, ιστορικό λογότυπο του οίκου από το 1930 σε χρυσό χρώμα.

 

 

 

Εχοντας αντιληφθεί την ανάγκη των σύγχρονων γυναικών για μια πρακτική τσάντα-σύμμαχο στην καθημερινότητά τους, ο Ζεσκιέρ στράφηκε σε μια γεωμετρική κατασκευή με λειτουργικό εσωτερικό χώρο. Ελαβε μάλιστα υπ’ όψιν την οπτική και ενδυματολογική ευχαρίστηση που προσφέρει το χρώμα στα αξεσουάρ, αλλά και τη χαρακτηριστική αύρα πολυτέλειας του οίκου, και voilà! έδωσε ζωή σε μια νέα ηρωίδα, την πρώτη από την υπόλοιπη δερμάτινη LV Pont 9 σειρά που θα ακολουθήσει.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below