Η Διαμεσολάβηση αποτελεί σημαντικό εργαλείο σε κάθε τομέα δραστηριότητας καθώς η διαχείριση συγκρούσεωνείναι κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Women Act, ο φορέας που στοχεύει σταθερά στην ενθάρρυνση των γυναικών που επιθυμούν να διεκδικήσουν θέσεις ηγεσίας και να εμπλακούν ενεργά στο δημόσιο χώρο, διοργανώνει στις 14 & 15 Φεβρουαρίου διήμερη Ακαδημία Ηγεσίας και σε συνεργασία με το αναγνωρισμένο MediationLab, και προσκαλεί όλες τις γυναίκες σε ένα μοναδικό workshop αφιερωμένo στην τέχνη της διαμεσολάβησης και των διαπραγματεύσεων σε επαγγελματικό αλλά και προσωπικό επίπεδο.

Στόχος του workshopείναι να εφοδιάσει τις συμμετέχουσες με μια σειρά από διαχειριστικά εργαλεία έτσι ώστε η επίλυση των διαφορών για τα εμπλεκόμενα μέρη να οδηγήσει σε αυτό που ονομάζουμε “win-winsituation”, δηλαδή αμοιβαία και επωφελή επίλυση της διαφοράς.

Η special edition Ακαδημία Ηγεσίας, περιλαμβάνει θεωρία, βιωματικές ασκήσεις, παίγνια ρόλωνκαι απευθύνεται σε γυναίκες που επιλέγουν να διευρύνουν το πεδίο της αντίληψης του εαυτού τους και των άλλων. Με τον τρόπο αυτό ενισχύονται οι διαπραγματευτικές ικανότητες των εκπαιδευόμενων ενώ ταυτόχρονα προστίθεται ένα ακόμη στοιχείο ηγεσίας στην παλέτα της συνεχούς εκπαίδευσης που προσφέρει η  Women Act.

Η Ακαδημία Ηγεσίας υλοποιείται με την χορηγική υποστήριξη του Crowne Plaza Athens City Centre

Κόστος συμμετοχής €50 (και για τις δύο ημέρες).

Οι Ακαδημίες Ηγεσίας, που μαζί με τα Women Act Aperitifsαποτελούν τις δράσειςυπογραφή του φορέα, δίνουν την δυνατότητα στις γυναίκες που επιδιώκουν να εξελίσσονται να αποκτήσουν τα μέσα και την δικτύωση που απαιτείται ώστε να εισέλθουν δυναμικάσε θέσεις κύρους στη δημόσια σφαίρα. ΗWomen Actείναι η πρώτη και μοναδική οργάνωση στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με την ενδυνάμωση των γυναικών σε αυτό που αποκαλείται «LeadershipinthePublicSphere» υλοποιώντας μια συγκεκριμένη στρατηγική βασισμένη στο τρίπτυχο: εκπαίδευση – ενδυνάμωση – δικτύωση. Σταθερή επιδίωξη της Women Act αποτελεί η ισότιμη ανάδειξη των γυναικών στο δημόσιο διάλογο και τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Να θυμίσουμε επίσης ότι την Τρίτη 28 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν με τεράστια επιτυχία τα πρώτα Women Act Aperitifsγια το 2020με προσκεκλημένη ομιλήτρια την Γαλάτεια Λασκαράκη, EditorinChief με του ελληνικού MarieClaire, στον φιλόξενο και ατμοσφαιρικό χώρο του Σερσέ λα φαμ, απέναντι από την Μητρόπολη της Αθήνας, όπου για δύο περίπου ώρες, η καλεσμένη της Women Actμοιράστηκε με τις παρευρισκόμενες φίλες του φορέα ιστορίες της επαγγελματικής και προσωπικής της διαδρομής.

Women Act Aperitifs Αθήνας [από αριστερά προς τα δεξιά] Ελένη Δουνδουλάκη (Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Αττικής), Έλενα Τσαγκαράκη (Υπεύθυνη Επικοινωνίας Women Act), Γαλάτεια Λασκαράκη (Editor-in-Chief Marie Claire), Μαρία Γιαννιού, Αντιγόνη Κουβίδη, Μαίη Ζαννή ((co-founders Women Act).

Αντίστοιχα στις 4 Φεβρουαρίου, στο Charlie D. Brasserie του ξενοδοχείου Excelsior το hubτης Women Actστη Θεσσαλονίκη υποδέχθηκε την Cynthia Harvey, Public Affairs Councelor της Αμερικανικής Πρεσβείας η οποία υπενθύμισε πόσο σημαντική είναι η προσπάθεια που καταβάλλει μια σύγχρονη και δραστήρια γυναίκα προκειμενου να ανταπεξέλθει σε μια απαιτητική καριέρα και να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στους πολλαπλούς ρόλους που της αποδίδονται.

Women Act Aperitifs Αθήνας [από αριστερά προς τα δεξιά] Καλυψώ Γούλα, Καλιρρόη Σκλιοπίδου, Cynthia Harvey (Public Affairs Councelor της Αμερικανικής Πρεσβείας), Ντένη Βιλδιρίδη, Αθηνά Γιαννοπούλου (όλες οι κυρίες στη φωτογραφία είναι Women Act Thessaloniki Hub)

Λίγα λόγια για την οργάνωση:

Η Women Act είναι μια μη κυβερνητική και, κυρίως, μη κομματική οργάνωση που διεκδικεί το δικαίωμα των γυναικών στις ίσες ευκαιρίες. Σκοπός της οργάνωσης είναι η ενδυνάμωση των γυναικών έτσι ώστε να αναπτύξουν πλήρως τις κοινωνικές, πολιτισμικές, πολιτικές, οικονομικές και επιχειρηματικές δυνατότητές τους. Για το λόγο αυτό, υποστηρίζει γυναίκες από όλους τους επαγγελματικούς χώρους και όλα τα κοινωνικά στρώματα.

Η δράση της Women Act είναι να υπογραμμίσει την ύπαρξη έμφυλων ανισοτήτων, να ευαισθητοποιήσει το κοινωνικό σύνολο και να συμβάλλει στην προώθηση καλών πρακτικών για την καταπολέμησή τους. Παράλληλα, προσδοκεί να βοηθήσει δραστήριες γυναίκες να (α) αποκτήσουν ικανότητες και να τις χρησιμοποιήσουν για την προσωπική και επαγγελματική  εξέλιξη, (β) να συμμετέχουν ενεργά στο δημόσιο χώρο, (γ) να επιδιώξουν θέσεις ηγεσίας και συμμετοχή στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Ταυτόχρονα, ευελπιστεί να δημιουργήσει μια ενεργή ομάδα εθελοντών, που θα λειτουργήσουν ως «πρεσβευτές»  του μηνύματος της ισότητας και των ίσων ευκαιριών.

Η πρωτοβουλία της Women Act βρίσκει ολοένα και περισσότερη υποστήριξη, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παραρτήματά της σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Αυτή την στιγμή λειτουργούν hubs στην Θεσσαλονίκη και την Καβάλα την έναρξη των εργασιών των οποίων τίμησε με την παρουσία της και στις δύο πόλεις η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι, Πρέσβειρα του σκοπού της Women Act.

Έναρξη εργασιών Θεσσαλονίκης [από αριστερά προς τα δεξιά] [από αριστερά προς τα δεξιά] Έλενα Τσαγκαράκη (Υπεύθυνη Επικοινωνίας Women Act), Δρ. Αγγελική Κοσμοπούλου (Ambassador Women Act), Μαρέβα Γκραμπόφσκι, Μαίη Ζαννή (co- founder Women Act), Δρ. Αθηνά Γιαννοπούλου (συντονίστρια Women Act Θεσσαλονίκης)

 

Για περισσότερες πληροφορίες για τη Women Act και τις μελλοντικές τις δράσεις:

https://www.facebook.com/WomenActGreece/  

https://www.instagram.com/womenactgreece/