Το www.jamjar.gr είναι το μεγαλύτερο ελληνικό online marketplace αφιερωμένο στα youniquely created προϊόντα των πιο ταλαντούχων δημιουργών & των κορυφαίων Ελλήνων σχεδιαστών!

Στόχος της πλατφόρμας είναι να βοηθήσει τους ανεξάρτητους δημιουργούς να αυξήσουν τις online πωλήσεις τους έξυπνα, προσφέροντας παράλληλα στους καταναλωτές που αναζητούν προϊόντα μακριά από τα συνηθισμένα τη δυνατότητα να αγοράσουν online τις πιο πρωτότυπες, τις πιο ιδιαίτερες δημιουργίες.

Το jamjar απαρτίζεται από την dream team των Ελλήνων ανεξάρτητων δημιουργών & σχεδιαστών, οι οποίοι προωθούν και πουλούν στα 500+jamjar pages τους σχεδόν 30.000 δημιουργίες από μοναδικά και πολύ εντυπωσιακά κοσμήματα, αξεσουάρ, ρούχα, παιδικά, μέχρι είδη σπιτιού, τέχνης αλλά και φυσικά καλλυντικά.

Η Βέρα Παπαγγελοπούλου και η Εύα Επιτροπάκη μιλούν στο Marie Claire για το Jamjar που πλέον έχει και ενότητα Premium. 

Πως αισθάνεστε που είστε αυτοδημιούργητες; Πόσο δύσκολο είναι και πόσο όμορφο ταυτόχρονα; 

Το να δίνεις πνοή σε μία σου σκέψη είναι απίστευτα γοητευτικό. Η αλήθεια, είναι όμως, ότι επειδή το jamjar είναι ένας οργανισμός ο οποίος μονίμως εξελίσσεται και αναπτύσσεται, δεν έχει φτάσει για εμάς ακόμα η στιγμή που θα κάτσουμε οι δυο μας σε έναν καναπέ και θα συγχαρούμε η μία την άλλη για το κοινό μας κατόρθωμα. Η καθημερινότητά μας από την πρώτη μέρα λειτουργίας της εταιρείας μέχρι και σήμερα είναι γεμάτη δυσκολίες και προκλήσεις. Το στοίχημα, όμως, ευτυχώς της επιτυχίας εξακολουθεί να είναι για εμάς κινητήριος δύναμη.

Για ποιους λόγους θα παροτρύνατε ένα κορίτσι να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση; Ποια είναι τα συν του; Κι επειδή οπωσδήποτε θα υπάρχουν και μείον ποια είναι αυτά; 

Ξεκινώντας από τα κακά νέα, το επιχειρείν στην Ελλάδα και πόσω μάλλον στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία, παραμένει μια επιλογή ζωής που απαιτεί σίγουρα γερά νεύρα! Ζούμε και εργαζόμαστε όλοι σε ένα περιβάλλον αστάθειας και ανασφάλειας που δε δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες στην αγορά, οπότε αυτόματα οι καθημερινές προκλήσεις πολλαπλασιάζονται. Τα καλά νέα, όμως είναι ότι κάθε πρόβλημα, κάθε μέρα που περνάει είναι ένα τεράστιο μάθημα. Την γνώση που μπορεί να αποκτήσει κάποιος που μπαίνει στο χώρο της επιχειρηματικότητας, δε θα τη διδαχτεί ποτέ και πουθενά αλλού. Η εμπειρία, λοιπόν και η προσωπική εξέλιξη θα ήταν, ίσως, τα πιο σημαντικά κίνητρα για να δημιουργήσει ένα κορίτσι (ή ένα αγόρι) τη δική του επιχείρηση.

 Με ποια κριτήρια επιλέγετε τα προϊόντα που βάζετε μέσα στο Market Place σας; 

Για να ανοίξει ένας δημιουργός το jamjarpage του κάνει μία απλή και ολιγόλεπτη ηλεκτρονική αίτηση. Καλείται να μας παρουσιάσει με ένα link ή με φωτογραφικά αρχεία ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της δουλειάς του. Η ομάδα μας αξιολογεί τις αιτήσεις βάσει πολυποίκιλων στοιχείων όπως η πρωτοτυπία, η προσεγμένη αισθητική, η σωστή παρουσίασή τους και η μοναδικότητα των προϊόντων σε σχέση με την αγορά, αλλά και με το ίδιο το jamjar. Τα κριτήριά μας είναι συνεπώς εμπορικά και βασικός μας στόχος να συγκεντρώσουμε μία μεγάλη ποικιλία youniquelycreated προϊόντων, ώστε κάθε επισκέπτης μας να βρίσκει αυτό ακριβώς που ψάχνει!

Τι βλέπετε να αγαπά ιδιαίτερα το κοινό;

Kάθετί ιδιαίτερο και ξεχωριστό… Το να νιώθει κάποιος μοναδικός είναι εσωτερική ανάγκη. Έτσι, το outfit, τα στοιχεία της διακόσμησης με τα οποία θα πλαισιώσει κάποιος το χώρο του ή ακόμα και τα δώρα που θα επιλέξει για τους αγαπημένους του είναι ένα τρόπος αυτοέκφρασης και δημιουργικότητας. Οι πελάτες μας λατρεύουν διαχρονικά τα εντυπωσιακά κοσμήματα, τα ιδιαίτερα ρούχα και αξεσουάρ των δημιουργών μας, ενώ το καλοκαίρι που μας πέρασε περπάτησαν όλα τα νησιώτικα σοκάκια με τα χειροποίητα σανδάλια μας, προτίμησαν τα φυτικά καλλυντικά από τους συνεργάτες μας και με το που γύρισαν από τις διακοπές, τώρα το Σεπτέμβρη, το μήνα της ανανέωσης προτίμησαν τα μοναδικά διακοσμητικά μας και ψώνισαν δώρα για τις βαφτίσεις που ήταν καλεσμένοι!

Γιατί να επιλέξει κάποιος να ψωνίσει από το jamjar; Τι προσφέρει σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο τρόπο online shopping; 

Γιατί στο jamjar έχουμε φροντίσει και εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε καθημερινά, ώστε κάθε επισκέπτης να έχει μία ανεπανάληπτη shoppingexperience.  Όχι μόνο γιατί έχουμε συγκεντρώσει μοναδικά προϊόντα από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους της χώρας, αλλά και γιατί έχουμε εξασφαλίσει μία ασφαλή, εγγυημένη και ενιαία εμπειρία.

Oι πελάτες μας ψωνίζουν από ένα ενιαίο καλάθι, με ενιαία μεταφορικά κόστη από όσους δημιουργούς μας και αν επιλέξουν, πληρώνοντας όπως επιθυμούν (με αντικαταβολή, μέσω πιστωτικής, χρεωστικής κάρτας ή προπληρωμένης κάρτας, με κατάθεση στην τράπεζα) και με τις συναλλαγές να διασφαλίζονται από το jamjar. Απολαμβάνουν το customerservice της ομάδας μας, η οποία και συντονίζει όλες τις παραγγελίες που στέλνουν οι συνεργάτες μας, αλλά και τις δωρεάν επιστροφές εφόσον κάτι δεν πάει καλά! Όλα αυτά, όπως μπορεί κανείς να καταλάβει είναι ιδιαιτέρως καθοριστικά για τον πελάτη όταν μιλάμε για ένα marketplace, δηλαδή μια ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία δίνει βήμα σε περισσότερους από 500 ανθρώπους να παρουσιάσουν και να πουλήσουν τη δουλειά τους.

Σε κάθε περίπτωση, μια βόλτα στο jamjar αρκεί για να καταλάβει κανείς γιατί να το προτιμήσει και να το ερωτευτεί για πάντα. Είμαστε σίγουρες ότι εύκολα θα βρεικάτι στο οποίο δε θα μπορεί να αντισταθεί, που θα του κολλήσει στο μυαλό και θα θέλει να το αποκτήσει τώρα!

 Τι feedback λαμβάνετε από τους πελάτες σας; Επικοινωνούν το τι θέλουν, τι προσθήκες επιθυμούν και τα παράπονά τους – εάν έχουν; 

Πελάτες για το jamjar μπορούν να θεωρηθούν τόσο οι επισκέπτες και αγοραστές της πλατφόρμας όσο και οι συνεργάτες – δημιουργοί που συμμετέχουν σε αυτό. Έχουμε φροντίσει να παρέχουμε τεχνικά τα εργαλεία στους πρώτους, ώστε να μπορέσουν με ευκολία είτε να βαθμολογήσουν την εμπειρία τους, είτε να έρθουν σε επαφή με τους ίδιους τους δημιουργούς των προϊόντων ή με το jamjar. Eυτυχώς, το feedbackπου λαμβάνουμε είναι στη συντριπτική του πλειοψηφία κάτι παραπάνω από ενθουσιώδες και ελπιδοφόρο. Όσον αφορά στους συνεργάτες μας, είμαστε εδώ και ακούμε πάντα με σοβαρότητα για να μπορέσουμε να τους παρέχουμε μία υπηρεσία και ένα εργαλείο δουλειάς που να τους εξυπηρετεί και να τους βοηθά ουσιαστικά.

Όπως είπαμε, το jamjarείναι μία διαρκώς εξελισσόμενη εταιρεία και τα σχόλια, είτε είναι θετικά, είτε αρνητικά, είναι για εμάς πολύτιμα και παραπάνω από ευπρόσδεκτα!

Πιστεύετε ότι το online shopping κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στον τρόπο που ψωνίζει η σύγχρονη γυναίκα; Κι αν ναι γιατί; 

Η ευκολία που προσφέρει το onlineshopping στη γυναίκα του σήμερα είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Οι ρυθμοί της καθημερινότητας πολλές φορές είναι ασύλληπτοι και όταν η βόλτα στα μαγαζιά είναι πολυτέλεια, το onlineshoppingείναι η λύση. Ανεξαρτήτως, καιρικών συνθηκών, ώρας και μέρας μία γυναίκα μπορεί να κάνει τα ψώνια της από οπουδήποτε χρησιμοποιώντας ακόμα και το κινητό της και να τα παραλάβει χωρίς ταλαιπωρία στην πόρτα της. Η Ελλάδα, συγκεκριμένα είναι μία χώρα με μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου, που δείχνει στατιστικά όντως να κερδίζει ολοένα και περισσότερους θιασώτες.

Ένα μεγάλο άνοιγμα στα luxury brands είναι το JamJar Premium. What’s next?

Από τον περασμένο Ιούλιο η ομάδα του jamjarπαρουσίασε τη νέα του ενότητα, jamjar premium.Ένα νέο section της πλατφόρμας του jamjar αφιερωμένο σε κορυφαίους Έλληνες σχεδιαστές και lovedbrands που έχουν χαράξει αξιοσημείωτη πορεία στο χώρο και έχουν καταφέρει να αφήσουν το στίγμα τους στην ευρύτερη αγορά του design και της δημιουργίας.

Είναι στρατηγική μας επιλογή να ακολουθούμε το δόγμα “onestepathetime”. Προς το παρόν, θέλουμε να εμπλουτίσουμε τις κατηγορίες μας, να συγκεντρώσουμε ακόμα περισσότερα μοναδικά προϊόντα για τον άντρα, τη γυναίκα, το παιδί και το σπίτι και να βοηθήσουμε τεχνικά τους πελάτες μας να τα βρίσκουν εύκολα και γρήγορα!

Μείνετε, όμως, συντονισμένοι, γιατί όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε εμείς εδώ στο jamjar, τα καλύτερα ΤΩΡΑ αρχίζουν!