Η ηθοποιός Natalie Portman ήταν μια από τις προσκεκλημένες ειδικής εκδήλωσης του ΟΗΕ και της πρωτοβουλίας Spotlight που ασχολείται με την έμφυλη βία και προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε σχέση με αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα.

Instagram.com/ spotlightinitiative

Η Portman στην προφορική της τοποθέτηση για το παγκόσμιο φαινόμενο της βίας ενάντια στα κορίτσια, έθεσε το ζήτημα και από την πλευρά του θεάματος και της ψυχαγωγίας.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Βλέπουμε πως ό,τι επιτρέπεται για τα αγόρια και ό,τι για τα κορίτσια είναι πολύ περιοριστικό και για να το επαναπροσδιορίσουμε, ώστε τα αγόρια να μπορούν να είναι συναισθηματικά, ευαίσθητα, να είναι συμπονετικά και ταυτόχρονα να παραμένουν αγόρια.

Αντίστοιχα, τα κορίτσια να μπορούν να είναι δυνατά, να έχουν αντοχές και να εκφράζουν αυτό που θέλουν και χρειάζονται και να αναζητούν τη δική τους ευτυχία.

Όλα αυτά τα πράγματα πρέπει να είναι μέρος της ψυχαγωγίας για να τους επηρεάσουν, γιατί ξέρουμε πόσο μπορεί η ψυχαγωγία να διαμορφώσει την ταυτότητα του φύλου τους.»

Πράγματι, τα έμφυλα στερεότυπα κυριαρχούν ακόμα στο χώρο του θεάματος, παρά τις προσπάθειες που πραγματοποιούν αρκετές εταιρείες ώστε να παρουσιάσουν τους χαρακτήρες των έργων τους με διαφορετικό τρόπο, δείχνοντας μία ευρεία γκάμα συναισθημάτων και υιοθετώντας χαρακτηριστικά και ρόλους που μέχρι πριν από λίγα χρόνια θα υπήρχαν μόνο σε έργα επιστημονικής φαντασίας.

Στην εκδήλωση του ΟΗΕ συμμετείχαν ακόμα ηθοποιοί όπως η Ashley Judd και ο Nikolaj Coster Waldau. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο της Portman:

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UN Women (@unwomen)

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below