Δεν αρέσουν σε όλους οι γιορτές. Και μάλιστα όλες. Ειδικά το Πάσχα, κάποιοι δεν τα περνάνε και τόσο καλά. Δεν τους πολυαρέσει το σούβλισμα του αρνιού, τα πιάνει πονοκέφαλος με τα κλαρίνα και κουράζονται να επιστρέφουν με τόση κίνηση στην Εθνική οδό. Ποιοί είναι αυτοί λοιπόν που από σήμερα βλέπουν τη ζωή καλύτερα;

Iχθείς: H ζωή τους θα ήταν καλύτερη χωρίς γιορτές. Τόσο τα Χριστούγεννα όσο και το Πάσχα τους κάθεται λίγο στο λαιμό αλλά κάνουν υπομονή, σφίγγουν τα δόντια και λένε “Λίγες μέρες είναι θα περάσουν”. Αυτοί που εξαιρούνται όμως τα περνάνε πραγματικά θαυμάσια και αυτό, οφείλεται στον ωροσκόπο τους ο οποίος παίζει καταλυτικό ρόλο στη γιορτινή διάθεσή τους.

Παρθένος: Δεν είναι ότι δεν του αρέσουν οι γιορτές, είναι ότι με την υπευθυνότητά του τρέχει να εξυπηρετήσει τους πάντες, κάνει περισσότερες δουλειές από όλους και ψωνίζει -για τους άλλους- μέχρι τελικής πτώσεως. Στο τέλος μένει κουρασμένος, άφραγκος και ο μόνος που δεν πήρε δώρο.

Αιγόκερως: Δεν θέλει να ξεβολευτεί, βαριέται τις οικογενειακές συγκεντρώσεις και κυρίως αρνείται να ξοδευτεί για φαγητά και δώρα. Επειδή τελικά τα κάνει όλα γιατί εκτός αυτών θέλει να είναι και τυπικός, δεν του αρέσουν οι γιορτές γιατί τις θεωρεί ένα καταναγκαστικό έργο που αρέσει σε όλους τους άλλους εκτός από αυτόν.