Όταν ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε την ελληνική επανάσταση, το μυαλό μας πάει στα ζώδια που έχουν μέσα τους τη σπίθα ζωντανή.

Οι παρακάτω τρεις είναι οι “επαναστάτες” του ζωδιακού, κάποιες φορές χωρίς αιτία αλλά τις περισσότερες με μία πάρα πολύ σοβαρή:

Κριός

Η επανάσταση του Κριού είναι πολύ σημαντική, γιατί είναι το σαν το ξεσήκωμα του νοικοκυρέου: Όταν βγαίνει κι αυτός να διεκδικήσει, τότε τα πράγματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Και όταν διεκδικεί ο Κριός τα καταφέρνει, γιατί έχει τα πιο πειστικά επιχειρήματα.

Παρθένος

Αν και είναι ένας προσγειωμένος και λογικός τύπος αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι στο αίμα του να εξεγείρεται. Υπέρμαχος του καλού, θα διεκδικήσει αυτά που δικαιούται μέχρι τέλους. Ο Παρθένος είναι ήρεμος επαναστάτης, θα μπορούσε να είναι ο ηγέτης κάθε εξέγερσης.

Τοξότης

Όλη του η ζωή είναι μια συνεχής επανάσταση: Δε σταματάει ποτέ να ξεκουραστεί γιατί αν δεν επαναστατεί δε ζει. Πολλοί μπορεί να θεωρούν την εμμονή του με την ελευθερία και την ισότητα υπερβολική, αν όμως δεν ήταν αυτός ακραίο όλοι οι άλλοι θα ήταν “δούλοι”.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below