Πώς περνάς αυτή τη δεύτερη καραντίνα;
Καλύτερα απ’ ό,τι την πρώτη. Τα σχολεία είναι ανοιχτά, άρα μπορούμε κι εμείς να δουλέψουμε. Εγώ ετοιμάζω μια ταινία με σκηνοθέτη τον Πέδρο Αλμοδόβαρ. Τελειώνουμε τις πρόβες και ξεκινάμε αμέσως γυρίσματα, τον Μάρτιο, αν όλα πάνε καλά. Είμαι πολύ χαρούμενη που μπορώ να συνεχίζω να εργάζομαι, ειδικά με τον Πέδρο.

Πώς συμβάλλεις σε αυτή τη συνειδητοποίηση πιο συγκεκριμένα;
Πολλοί άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους, έχασαν ανθρώπους της οικογένειάς τους από τον ιό ή υποφέρουν ψυχολογικά από το γεγονός ότι περιορίστηκαν σε πολύ μικρούς χώρους για πολύ καιρό. Συμμετέχω σε μια καμπάνια που επικεντρώνεται στην αποστολή φαγητού σε οικογένειες που το χρειάζονται, επειδή οι καταστροφικές συνέπειες του ιού έχουν επηρεάσει σημαντικά τη ζωή τους. Είμαι πολύ ευχαριστημένη που μπορώ να βοηθήσω κατά κάποιον τρόπο.

Συνεχίζεις να δραστηριοποιείσαι στο Write Her Future, το πρόγραμμα που αγωνίζεται ενάντια στον αναλφαβητισμό στα νέα κορίτσια, που δημιούργησε η Lancôme;
Ναι, υπάρχει πιο ωραία ιδέα από αυτή; Από το να δίνεις στα νέα κορίτσια τα απαραίτητα εφόδια για να σπουδάσουν; Το να δίνεις σε κάποιον την ευκαιρία να μορφωθεί σημαίνει να του δίνεις την ευκαιρία να πάρει τη μοίρα του στα χέρια του. Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καλκούτα, όταν ήμουν 20 ετών, συνάντησα ένα ορφανό κοριτσάκι, 8 χρόνων, που με συγκίνησε τόσο πολύ ώστε αποφάσισα να το φροντίσω παρέχοντας τα απαραίτητα για να καλυφθούν οι ανάγκες του και οι σπουδές του. Μια μέρα όταν ήταν ακόμη μικρή, με ρώτησε αν μπορούσα να την πάρω μαζί μου στην Ισπανία για να σπουδάσει και στα 20 της χρόνια οι άριστοι βαθμοί της τής επέτρεψαν να μείνει εδώ για σπουδές. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα για τα οποία είμαι πολύ περήφανη στη ζωή μου. Αυτό το κορίτσι ήταν τόσο επιμελές και διάβαζε τόσο πολύ που κατάφερε να περάσει σε ένα μεγάλο πανεπιστήμιο εδώ, στη Μαδρίτη. Ενας από τους καινούριους άξονες του προγράμματος Write Her Future στην Ισπανία είναι αφοσιωμένος σήμερα σε μικρά κορίτσια από τη Μαδρίτη και αυτό με κάνει πολύ ευτυχισμένη.

Είσαι πρέσβειρα της Lancôme εδώ και μία δεκαετία. Από τι είναι φτιαγμένη αυτή η σχέση;
Από μαγεία. Αισθάνομαι πολύ τυχερή, είναι ένα προνόμιο να είσαι το πρόσωπο του αρώματος Trésor, που τυχαίνει να είναι το πρώτο άρωμα που αγόρασα ποτέ και το φορούσα φανατικά όταν ήμουν έφηβη. Παρακάλεσα τους γονείς μου να μου το αγοράσουν γιατί λάτρευα τις διαφημίσεις του Πίτερ Λίντμπεργκ με την Ιζαμπέλα Ροσελίνι. Κι αυτό είναι κάτι που μου αρέσει πολύ, όλες αυτές οι πρέσβειρες του αρώματος διαφορετικής εθνικότητας, κουλτούρας και ηλικίας, από 20 έως 60 και πάνω, όπως στην περίπτωση της θεάς Ιζαμπέλα Ροσελίνι σήμερα.

Συνέντευξη: Fabrice Gaignault Fashion Editor: Anne-Sophie Thomas Photographer: Xavi Gordo

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της  Penélope Cruz στο Marie Claire Μαρτίου που κυκλοφορεί την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου με το Θέμα.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below