Εισχωρώντας στον κόσμο του κοσμήματος το 2015, η Αθανασία Ραμαδάνη ίδρυσε το brand Νasilia από την ανάγκη της να ασχοληθεί με κάτι δημιουργικό. Πέντε χρόνια μετά, σχεδιάζει μερικά από τα πιο easy-to-wear και κομψά κοσμήματα, τα οποία αντανακλούν την προσωπική της ιστορία και τις δεξιότητές της.

Η Αθανασία είναι αυθεντική και έχει την ικανότητα να δημιουργεί κομμάτια που ισορροπούν μεταξύ δυναμισμού και λεπτότητας ενώ δεν λείπει και μια ανθρώπινη πτυχή σε αυτά, μια μικροσκοπική ατέλεια, αλλά και μια μινιμαλιστική ομορφιά.

Το κοσμήματά της είναι εντυπωσιακά και παράλληλα εκλεπτυσμένα. Οι λεπτομέρειες τα κάνουν ξεχωριστά, επιτρέποντας στην κατοχό τους να συνδεθεί μαζί τους και να τα ενσωματώσει στο δικό της μοναδικό στυλ.

Πότε καταλάβες ότι θέλεις να ακολουθήσεις μια καριέρα ως σχεδιάστρια κοσμημάτων; 

Από πάντα ήθελα να ασχοληθώ με κάτι δημιουργικό, στην πραγματικότητα όμως δεν πήρα ποτέ αυτή την απόφαση. Η ενασχόλησή μου με την κατασκευή κοσμημάτων ξεκίνησε ως μια δημιουργική απασχόληση και πήρε μια επαγγελματική μορφή. Η διαδικασία τού να κατασκευάζεις κάτι από το μηδέν με ενθουσίασε τόσο πολύ που ήταν αρκετό για μένα ώστε να καταλάβω ότι θελω να ασχοληθώ με αυτό.

Ποιο ήταν το πρώτο κόσμημα που αγόρασες;

Ένα ασημένιο chevalier δαχτυλίδι πριν πολλά χρόνια!

Πώς ξεκινήσες να σχεδιάζεις και να κατασκευάζεις κοσμήματα;

Ξεκίνησα το 2015 κάνοντας μαθήματα και συμπληρωματικά σεμινάρια σε εργαστήριο ελευθέρων σπουδών και στη συνέχεια με πολύ προσωπική δουλειά το εξέλιξα. Μέσα σε αυτά τα χρόνια ανακάλυψα την αισθητική που μου ταιριάζει και με εκφράζει.

Ποια είναι τα υλικά με τα οποία προτιμάς να δουλεύεις;

Προτιμώ να δουλεύω με το ασήμι. Εκφράζει απόλυτα τον χαρακτήρα των κοσμημάτων μου και η σχετική αλλοίωση του μετάλλου μέσα στα χρόνια δένει αρμονικά με το στυλ που θέλω να εκφράσω.

 Τι εμπνέει τη δημιουργικότητά σου κατά την κατασκευή ενός νέου κοσμήματος;

Εμπνέομαι από τη μουσική και από τα συναισθήματα που μπορεί να έχω τη στιγμή που δημιουργώ κάτι, και σίγουρα από εικόνες που έχω συλλέξει στην καθημερινότητά μου πριν την κατασκευή κάποιου νέου κοσμήματος.

Υπάρχει κάποιο κόσμημά σου που ξεχωρίζεις από όλα τα υπόλοιπα και αν ναι, γιατί;

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο που να ξεχωρίζω, αλλά αν πρέπει να διαλέξω κάποιο ίσως είναι από την πρώτη μου συλλογή, για συναισθηματικούς λόγους.
 
Αν μπορούσες να φορας μόνο έναν σχεδιαστή για πάντα ποιός θα ήταν αυτός;
Υπάρχουν τόσοι πολλοί σχεδιαστές που θαυμάζω, που μου είναι αδύνατον να διαλέξω μόνο έναν. Μου αρέσει να ανακαλύπτω νέους σχεδιαστές και brand με φρέσκες ιδέες και προτάσεις.
Αγοράζουν οι Ελληνίδες κοσμήματα;
Μέσα από τη μικρή μου εμπειρία των τελευταίων ετών, αντιλαμβάνομαι ότι οι Ελληνίδες ασχολούνται αρκετά με ό,τι νέο κυκλοφορεί, δίνουν ευκαιρίες, εκτιμάνε ό,τι αξίζει και ΝΑΙ φοράνε κοσμήματα.
 
Ποιον τύπο γυναίκας έχεις στο μυαλό σου όταν σχεδιαζεις;
Σκέφτομαι τη γυναίκα εκείνη που τα κοσμήματα της είναι αναπόσπαστο κομμάτι του στυλ και της καθημερινότητάς της.
Πώς νιώθεις όταν βλέπεις φορεμένα τα κοσμήματά σου;
Συγκίνηση και απίστευτη χαρά!
 
Πώς φαντάζεσαι το μέλλον του brand σου;
Σε ένα μεγαλύτερο χώρο σίγουρα, με την ίδια αγάπη και δημιουργική διάθεση για αυτό που κάνω.
Η συλλογή Nasilia Jewelry διατίθεται στο nasiliajwlry.com και σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below