Σε μια εορταστική ατμόσφαιρα, η σαμπάνια Armand de Brignac πραγματοποίησε την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 ένα πρωτόγνωρο ταξίδι γεύσεων και αρωμάτων, στο Funky Gourmet, στα πλαίσια του εορτασμού των δέκα χρόνων λειτουργίας του στην Ελλάδα.

Η καλύτερη χειροποίητη Ultra-Premium σαμπάνια στον κόσμου υποδέχθηκε τους εκλεκτούς της καλεσμένους στο μοναδικό χώρο του εμβληματικού εστιατορίου, βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin, για να απολαύσουν ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού 13 πιάτων, συνοδευμένα με διαφορετικά cuvee της Armand de Brignac.

Σε μια λαμπερή βραδιά με άρωμα Γαλλίας, ο κος. Gerald Loparco, εκπρόσωπος του οίκου που δημιουργεί τη μοναδική Armand de Brignac, μας μίλησε για την ιστορία και την κληρονομιά αυτής της εμβληματικής Ultra-Premium σαμπάνιας και μας μετέφερε νοερά στο μαγευτικό τόπο παραγωγής της στην περιοχή Reims και στα “υπόγεια” κτίσματα του οίκου.

Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήραν οι Head Chef του Funky GourmetΓεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος,σε συνεργασία με τον Head SommelierΦαίδωνα Δερνίκο, οι οποίοι μας εξήγησανπως εμπνεύστηκαν για να δημιουργήσουν τα πρωτότυπα πιάτα και πως τα έδεσαν αρμονικά με τον ιδιαίτερο και ξεχωριστό χαρακτήρα της κάθε σαμπάνιας Armand de Brignac.

Οι ξεχωριστοί καλεσμένοι ξεκίνησαν το γευστικό τους ταξίδι απολαμβάνοντας Χαβιάρι Oscietra συνοδευόμενο με Κουλούρι Θεσσαλονίκης και Κρητικό Ανθόγαλα, Σαλσιφί με Κρέμα Ταραμά και Τάρτα Αυγοτάραχο με Λευκή Σοκολάτα, ιδανικά συνδυασμένα με την ultra-prestigeArmand de Brignac Blanc de Blancs ενώ συνέχισαν το δείπνο τους με Σασίμι Αγιάδα, Σολομό με Thai Αρώματα και τη πασίγνωστη Funky Gourmet Χωριάτικη Σαλάτα δεμένα με Armand de Brignac Rosé. Η βραδιά έκλεισε με τους καλεσμένους να απολαμβάνουν ξεχωριστά επιδόρπια συνοδευόμενα από την Armand de Brignac Brut Gold.

Το ξεχωριστό πάντρεμα της Armand de Brignac και του Funky Gourmet αντικατοπτρίζει τον αριστοκρατικό και εκλεπτυσμένο χαρακτήρα ενός ultra-premium brand μέσα από τη σκηνή της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομίας.

Σημείωση: Από τις 11Δεκεμβρίου 2018 έως τις 5 Ιανουαρίου 2019 το κοινό του FunkyGourmet θα μπορεί να δοκιμάσει το εορταστικό μενού 16 πιάτων,ξεκινώντας το ταίριασμα του κρασιού με τη συνοδεία της σαμπάνιας Armand de BrignacRosé (βραβευμένη ως η καλύτερη Rosé σαμπάνια στον κόσμο το 2017).

 

Πληροφορίες για τη σαμπάνια Armand de Brignac:

Η σαμπάνια Armand de Brignacπεριλαμβάνει μία συλλογή από πολυτελής ποικιλίες σαμπάνιας (prestigecuvee) οι οποίες παρασκευάζονται από την οικογένεια Cattier και από 13ης γενιάς ειδικούς παραγωγούς που κατέχουν την τέχνη και το μεράκι της χειροποίητης σαμπάνιας.

Η μικρή αλλά ιδιαίτερα σημαντική ομάδα του οίκου Cattier, κατέχοντας περισσότερο από τρεις αιώνες εμπειρίας στη δημιουργία σαμπάνιας, παρασκευάζει στο χέρι τη σαμπάνια Armand de Brignac με ιδιαίτερη αφοσίωση και μοναδικό στόχο στη λεπτομέρεια και την υψηλή ποιότητα.

Μια ειδικά εξειδικευμένη ομάδα που απαρτίζεται από μόλις 18 άτομα αναζητεί και επιλέγει αποκλειστικά και μόνο ποικιλίες φρούτων υψηλής ποιότητας για να δημιουργήσει στη συνέχεια ένα μοναδικό μείγμα τριών vintages σε κάθε σαμπάνια.

Η Ultra-Premium Σαμπάνια Armand de Brignac αποτελεί το απόλυτο σύμβολο κύρους, απαράμιλλης ποιότητας και πολυτέλειας!Ανήκει στον κ. Shawn Carter,είναι η μοναδική με ολοκληρωμένο range κωδικών και διατίθεται σε περιορισμένες ποσότητες από 0,75 έως 30 λίτρα παγκοσμίως. Αποτελείται από τις Brut Gold, Rosé, Demi Sec και τις μοναδικές ultra-prestige Blanc de Blancs και Blanc de Noirs.

Διατίθεται από την Beverage World, που ανήκει στον όμιλο Φώτος Φωτιάδης και αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές εταιρείες αλκοολούχων ποτών στην ελληνική αγορά.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below