Η λειτουργία του λεξικού είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας, του ταξιδιού μάλλον, μέσα στον κόσμο μιας ξένης γλώσσας. Ανατρέχοντας στο λεξικό -αντί πχ για την επισφαλή λύση της αυτόματης μετάφρασης on line- καθένας που προσπαθεί να εμβαθύνει τις γνώσεις του, κερδίζει πολλαπλά. Αφ’ ενός μαθαίνει την πλέον έγκυρη μετάφραση της εκάστοτε λέξης που αναζητά, αφ’ ετέρου έρχεται σε επαφή με τον πλούτο της γλώσσας, εφόσον οι λέξεις συνήθως έχουν περισσότερες της μίας σημασίες. Επιπλέον, φυλλομετρώντας ένα κλασικο έντυπο λεξικό, η διαδρομή κατά το πλείστον περιλαμβάνει παρακάμψεις και στάσεις σε άλλες λέξεις, τυχαίες και μη, οι οποίες προσελκύουν την προσοχή.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ένα λεξικό όπως το «Oxford Learner’s Dictionary – Λεξικό της Αγγλικής Γλώσσας για όλους» είναι ένας πραγματικός θησαυρός γνώσης. Με την εμπειρία δεκαετιών και το αδιαμφισβήτητο κύρος του, ο εκδοτικός οίκος Oxford προσφέρει τον καλύτερο τρόπο για να μάθετε την αγγλική γλώσσα και να επιτύχετε στις εξετάσεις σας. Το λεξικό είναι, πάνω από όλα, υποδειγματικά εύχρηστο: Με κατάλληλη σήμανση, που βοηθά τον αναγνώστη να βρει τις λέξεις και τη σημασία τους εύκολα, γρήγορα και σωστά. Είναι πλούσιο και αναλυτικό, με χιλιάδες παραδείγματα από την πραγματική χρήση της γλώσσας και πλούσιες πληροφορίες για την αγγλόφωνη κουλτούρα και τον πολιτισμό. Πρόκειται για μια έκδοση ιδανική για το σπίτι, το σχολείο, το γραφείο, τις εξετάσεις, τα ταξίδια. Με άλλα λόγια, ένας πιστός -και αναντικατάστατος- σύντροφος στη γνώση.

Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ το πρώτο μέρος (Αγγλο-ελληνικό) του κορυφαίου δίτομου λεξικού της αγγλικής γλώσσας «Oxford Learner’s Dictionary». Το Ελληνο-αγγλικό θα ακολουθήσει την επόμενη Κυριακή.

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below