Το κατάστημα αποτελεί πρωτοβουλία του περιοδικού Γαστρονόμος και λειτουργεί μέσα στο φιλικό περιβάλλον του Σκλαβενίτη στο εμπορικό κέντρο Avenue (Κηφισίας 41-43, Μαρούσι) με προοπτική για περαιτέρω ανάπτυξη και άλλων σημείων πώλησης. Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί ένα βήμα για τους μικρούς, τους σπουδαίους παραγωγούς που συναντούν οι άνθρωποι του Γαστρονόμου κατά την έρευνά τους στο χώρο όλα αυτά τα χρόνια και να στηρίξουν την προσπάθειά τους, να ανοίξουν μαζί την πόρτα στη δύσκολη αθηναϊκή αγορά.

Η γκάμα των προϊόντων πολύ μεγάλη. Όσπρια φετινής εσοδείας, βιολογικής καλλιέργειας και ολοκληρωμένης διαχείρισης, ρύζια από τη Βόρεια Ελλάδα, μεγάλη ποικιλία από ζυμαρικά, τραχανάδες, κους κους και πλιγούρια από επιλεγμένους συνεταιρισμούς, τρούφα Γρεβενών, αποξηραμένα αυτοφυή μανιτάρια για να εμπλουτίσουμε τα ριζότο μας και έτοιμες σάλτσες είτε για ντιπ είτε για ζυμαρικά. Επιπλέον, εκλεκτά μέλια απ’ όλη την Ελλάδα, βότανα και μυρωδικά και χειροποίητοι παραδοσιακοί χαλβάδες. Γλυκά του κουταλιού, ιδιαίτερες μαρμελάδες και ψωμί με προζύμι.

Φυσικά από το κατάστημα του Γαστρονόμου δεν θα μπορούσε να λείπει το ελαιόλαδο. Και εδώ η ποικιλία είναι μεγάλη και η επιλογή πολύ προσεκτική. Μπορείτε να βρείτε ελιές θρούμπες Θάσου, Καλαμών, δαμασκηνοελιές, χονδροελιές., ελιές φυσικής ωρίμασης, χωρίς χημικά. Ακόμη, παραδοσιακά τυριά απ’ όλη την Ελλάδα καθώς και γιαούρτια, κρέμες, ρυζόγαλα και αυγά ελευθέρας βοσκής από τη Νάξο. Πέστροφα και σολομός απ’ τον Ταΰγετο, και εκλεκτό κρέας από τα Ακαρνικά Όρη. Όλα εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης.

Στα εγκαίνια του καταστήματος που έγιναν την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικά από τα προϊόντα που φιλοξενούνται στο κατάστημα μέσα από ιδιαίτερες δημιουργίες που έφτιαξαν, ειδικά για την περίσταση, ο διακεκριμένος σεφ Χριστόφορος Πέσκιας και ο κορυφαίος Έλληνας Chef Pâtissier Στέλιος Παρλιάρος. Ο καταξιωμένος sommelier και υπεύθυνος αγορών κρασιού στο κατάστημα Γαστρονόμος Άρης Σκλαβενίτης επιμελήθηκε τη λίστα κρασιών που συνόδευσαν μεταξύ άλλων παξιμαδάκια βρώμης με τυροκαυτερή, φέτα και σύκα μαριναρισμένα σε μαυροδάφνη, κριθαρότο με μελάνι σουπιάς και καπνιστή πέστροφα και κρέμα βανίλια με κυδώνι.

Προς το παρόν, το παντοπωλείο του Γαστρονόμου έχει 1.159 προϊόντα από 130 παραγωγούς και η λίστα μεγαλώνει, ώστε να μπορούμε να δώσουμε έναν τόνο ελληνικότητας στο τραπέζι μας με αγνή, ποιοτική τροφή.