Τα επιτυχημένα «Jam Sessions στηνΚουζίνα» του Fuga Restaurant επιστρέφουν δυναμικά, με άκρως καλοκαιρινή διάθεση.Tην Τετάρτη 29 Μαΐου, ο chef patron ΔημήτρηςΚατριβέσης υποδέχεται τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin σεφ, Ebbe Vollmer στον ανανεωμένο χώρο “Casa Jaguar” στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής. Οι δύο σεφ θα συνδυάσουν την τέχνη τους και θα παρουσιάσουν ξεχωριστές γευστικές δημιουργίες επηρεασμένες από το Μεξικό, με τη συνοδεία της ultra premium τεκίλας Casamigos.

Δύο διαφορετικές μαγειρικές φιλοσοφίες θα συνδυαστούν αρμονικά με στόχο τη δημιουργία ενός πρωτότυπου μενού degustation,που θα αποτελέσει ένα ταξίδι σταθμό στην κληρονομιά και τις αυθεντικές γεύσεις του Μεξικό. Οι δύο chefασπάζονται τη λογική του “lessismore”, κάτι που τους δίνει αφάνταστη δημιουργική ελευθερία στα πιάτα τους, αποδίδοντας παράλληλα ξεκάθαρες γεύσεις και άψογες υφές, μέσα από μια προσεγμένη επιλογή εποχιακών υλικώναπό μικρές παραγωγές παγκοσμίως.

Αυτή η εξέχουσα γαστρονομική Michelin Star εμπειρία θα σηματοδοτήσει με τον καλύτερο τρόπο την έναρξη του φετινού καλοκαιριού σε ένα από τους ομορφότερους κήπους της Αθήνας. Ορισμένα από τα πιάτα του μενού,που θα έχει πηγή έμπνευσης το Μεξικό θα περιλαμβάνει: Oyster, tepache de piña, Casamigos mezcal / Aguachile,sal de gusano, hoja Santa, gambaroja, koji / Tacomacho, short rib, chipotle, tamarind, corn/ Casamigos Tequila, Yuzu chocolate και πολλά άλλα.

 

Η τεκίλα Casamigos θα συμπληρώσει το Μεξικάνικο σκηνικό που θα στηθεί στο Casa Jaguarτην Τετάρτη 29 Μαΐου, με τους παρευρισκόμενουςεκτός από τις δημιουργίες των δύο chefνα έχουν την ευκαιρία επίσης να δοκιμάσουν εύγεστα cocktailμε την ultra-premiumτεκίλα, δια χειρός του Έλληνα World Class Bartender 2018, Αχιλλέα Πλακίδα. Το σκηνικό που θα στηθεί στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής σε συνδυασμό με το μενού που θα αναπτυχθεί, θα ταξιδέψει τους επισκέπτες σε μία από τις πιο συναρπαστικές χώρες του κόσμου.

Μία μοναδική MichelinStarεμπειρία στο Casa Jaguarτου Fuga, το οποίο«βγαίνει» στον κήπο και μαζί του φέρει επιρροές από τη Λατινική Αμερική και την Ασία. Σημείο αναφοράς του είναι η Tulumτου Μεξικό, με την πυκνή βλάστηση και τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους των Μάγιας. Με natural αισθητική και bohostyle, zen µυρωδιές, ταξιδιάρικες αισθαντικές ritual µουσικές και σειρά από γευστικές προτάσεις, μας ταξιδεύουν ενώ παραμένουμε μόλις λίγα μόλις μέτρα μακριά από την πολύβουη καθημερινότητα της πόλης.

Info

Κόστος μενού: 80 ευρώ το άτομο

Seating: 20:00

 

Για κρατήσεις:

Κλείστε εγκαίρως τη θέση σας σε αυτή τη one-offspecialβραδιά στον κήπο του Fugaστο τηλ. 210 7242979& στοemail[email protected]

 

FUGARestaurant

Κόκκαλη 1, Αθήνα

(είσοδος απέναντι από την Αμερικανική Πρεσβεία)

www.fugarestaurant.gr

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ CHEF EBBE VOLLMER

O Ebbe Vollmer μαζί με τον αδερφό του Mats μετά από μια πολύχρονη σειρά εμπειριών που συνέλεξαν και οι δύο, δουλεύοντας σε πολλά κορυφαία εστιατόρια, όπως το εστιατόριο Gordon Ramsay, το Harveys του Marco Pierre White, το Jaan και το εστιατόριο Herman αποφάσισαν να επαναπατριστούν και να ταράξουν τα γευστικά μονοπάτια της Σουηδίας. Έτσι, το 2011, επέστρεψαν πίσω, στο σπίτι τους, και έκαναν πράξη το όνειρό τους, επενδύοντας τόσο στην οικογενειακή τους παράδοση όσο και στις νέες δεξιότητες που απέκτησαν και οι δύο τους στις κουζίνες φημισμένων εστιατορίων, δημιουργώντας ένα εστιατόριο που περισσότερο θυμίζει έναν «σύγχρονο ξενώνα».

Είναι η πέμπτη γενιά μιας οικογένειας εστιατόρων από τη νότια Σουηδία και ξεκίνησαν την καριέρα τους στην ταβέρνα της μητέρας τους. Έτσι, η κοινή και επιτυχημένη πορεία των αδελφών Vollmerδεν αποτελεί έκπληξη, αλλά το φαγητό που σερβίρεται είναι κάτι περισσότερο από ευχάριστη έκπληξη.Είναι ένας συνδυασμός της νότιας σουηδικής κληρονομιάς και των μαγειρικών βιωμάτων που απέκτησαν μέσα στο χρόνο.

Δημήτρης Κατριβέσης, Ebbe Vollmer

Η μαγειρική φιλοσοφίατουChef Ebbe Vollmer βασίζονται στο Essentialism. Τον διακατέχει το πνεύμα “lessismore” από όπου αντλεί δημιουργική ελευθερία στις μαγειρικές του συνθέσεις που αποδίδουν σαφείς γεύσεις και άψογες υφές, ενώ οι πρώτες ύλες που συνθέτουν τα πιάτα του επιλέγονται με ιδιαίτερη προσοχή από μια σειρά μικρών παραγωγών παγκοσμίως.