Η ανάληψη καθηκόντων της στον ΕΟΤ, σήμανε ήδη μια μικρή συμβολική νίκη σε θέματα ισότητας: οι γυναίκες συνεργάτες της εισηγήθηκαν να αλλάξει το ουσιαστικό από αρσενικό σε θηλυκό, στα διάφορα έγγραφα του οργανισμού: “είναι Η πρόεδρος Άντζελα Γκερέκου, δεν βλέπω πλέον τον λόγο να μην τυπώνουμε έγγραφα με το άρθρο Η αντί για “Ο”, αποφάνθηκαν.
Φυσικά οι νίκες που πρέπει να πετύχει η αρχιτέκτων και ηθοποιός, είναι πολύ μεγαλύτερες και κρίσιμες για την ελληνική “βαριά βιομηχανία”, τον τουρισμό.
Η Άντζελα Γκερέκου ανέλαβε πρόεδρος του ΕΟΤ την 1η Αυγούστου 2019, μετά από ανακοίνωση του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, που όπως ειχε δηλώσει, η “εμπειρία της και οι γνώσεις πάνω σε θέματα τουρισμού θα συμβάλουν στην διαμόρφωση ενός σύγχρονου ΕΟΤ, προσαρμοσμένου στις νέες συνθήκες”. 
 
Για αυτό το σύγχρονο πρόσωπο του τουρισμού αλλά και για το πώς θα πετύχει όλους τους νέους στόχους της, θα μας μιλήσει στο πρώτο Power Trip, το νέο θεσμό του Marie Claire που συγκεντρώνει 100 δυναμικές και επιδραστικές γυναίκες σε μια σύνοδο κορυφής με θέμα την ισότητα, την εργασία και την συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις ηγεσίας.
Η Άντζελα Γκερέκου διατέλεσε υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, καθώς και υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού στην Κυβέρνηση του Γιώργου Α. Παπανδρέου, το 2009.
Ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 2004 (επανεξελέγη το 2007, το 2009 και τον Ιούνιο 2012), ενώ στις 6 Οκτωβρίου του 2009 τοποθετήθηκε υφυπουργός Πολιτισμού με αρμοδιότητα τον Τουρισμό στην Κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου. Το 2015 προσχώρησε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below