Το όνομα της ταυτισμένο με την τόλμη, τον δυναμισμό και το πάθος για την εξέλιξη. Οι μεταρρυθμίσεις της στο Υπουργείο Παιδείας , αμέσως μόλις ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Ιούλιο, απέδειξαν ότι αψηφά ιδεοληψίες και ταμπού. Το βιογραφικό της «βαρύ» και η εμπειρία στο ρόλο που έχει αναλάβει να υπηρετήσει τεράστια. Η Υπουργός Παιδείας, κυρία Νίκη Κεραμέως, είναι μια γυναίκα μάχιμη που καταφέρνει να γράφει τη δική της ιστορία μέσα από τις πράξεις και τις πρωτοβουλίες της, αφήνοντας το δικό της στίγμα στην κοινωνική και επιστημονική ζωή.

Η κυρία Νίκη Κεραμέως θα είναι μαζί μας στο The Power Trip που θα πραγματοποιηθεί  στις 2 και 3 Οκτωβρίου, στο Cape Sounio Grecotel Exclusive Resort ως μία από τις κεντρικές ομιλήτριες, στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που ανοίγει το Marie Claire για τα νέα trends στην ηγεσία, την εργασία και την ισότητα.

Γεννημένη στη Θεσσαλονίκη το 1980 και απόφοιτος του Harvard Law School, έχει μεταπτυχιακό τίτλο στη Νομική (LL.M.), με ειδίκευση στο Δίκαιο της Διαιτησίας, του Πανεπιστημίου Paris II (Panthéon-Assas) και μεταπτυχιακό τίτλο Νομικής με ειδίκευση στο Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο και τη Διαιτησία (αποφοίτησε πρώτη, summa cum laude).

Κατά τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Γαλλία, εργάστηκε ως βοηθός καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Paris II (Panthéon-Assas), διδάσκοντας πρωτοετείς φοιτητές νομικής.

Μιλά αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά. Είναι δικηγόρος – μέλος των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Νέας Υόρκης, ενώ εργάζεται ανελλιπώς ως δικηγόρος τα τελευταία χρόνια, κυρίως στους τομείς της διαιτησίας και του εμπορικού δικαίου.

Στις 25 Ιανουαρίου 2015 εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία και επανεξελέγη στις 20 Σεπτεμβρίου 2015. Στις 7 Ιουλίου 2019 εξελέγη βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών με η Νέα Δημοκρατία.

Η κυρία Νίκη Κεραμέως  δραστηριοποιείται ενεργά στο χώρο της κοινωφελούς δράσης, καθώς είναι ιδρυτικό μέλος και μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου Δεσμός (www.desmos.org), το οποίο εντοπίζει πλεόνασμα σε εταιρείες και ιδιώτες για να καλύψει ανάγκες των πιο ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Κατά τα χρόνια εργασίας της στη Νέα Υόρκη, είχε βραβευτεί για την κοινωφελή της δράση, προφέροντας αφιλοκερδώς νομικές υπηρεσίες σε ομάδες αστέγων της Νέας Υόρκης. Το 2014 διετέλεσε μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για τη σύνταξη ενιαίου νομοθετικού πλαισίου οργάνωσης, λειτουργίας και ελέγχου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Harvard Club of Greece.

Πέρα από τον στίβο της δικηγορίας και της πολιτικής, η κυρία Νίκη Κεραμέως είναι μια αφοσιωμένη σύζυγος και μητέρα. Είναι παντρεμένη με Δημήτρη Λουκά, δικηγόρο, με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο γιους, τον Λουκά και τον Κωνσταντίνο.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below