Μόλις μία ημέρα έμεινε μέχρι την ορκωμοσία του νέου προέδρου των Η.Π.Α, Joe Biden και όπως έχει ήδη γίνει γνωστό από τα μίντια, κατά τη διάρκεια της τελετής, την ίδια στιγμή θα πραγματοποιείται γενική απολύμανση του Λευκού Οίκου από ειδικά εκπαιδευμένους επαγγελματίες.

Θυμίζουμε ότι οι δύο εξάρσεις της πανδημίας είχαν άμεσο αντίκτυπο στο κτήριο και το προσωπικό του, καθώς ο ίδιος ο πρώην Πρόεδρος, Donald Trump, αλλά και μέλη του προσωπικού και της οικογένειάς του διαγνώστηκαν θετικοί στη νόσο. Παρόλα αυτά, επειδή ο κίνδυνος του κορωνοϊού καραδοκεί, η αλλαγή «φρουράς» επιβάλλει πολλές παραπάνω ενέργειες – πέρα από τις πιθανές χωροταξικές αλλαγές και την αναδιάρθρωση στις ντουλάπες. Πόσω μάλλον όταν ο 78χρονος Biden ως ο γηραιότερος εκλεγμένος Αμερικανός πρόεδρος συγκαταλέγεται λόγω ηλικίας στις ευπαθείς ομάδες.

Συνεπώς, η γενική διοίκηση υπηρεσιών θα αναλάβει να φέρει εις πέρας μία ενδελεχή απολύμανση των 55.000 τ.μ του Λευκού Οίκου: πόμολα και χερούλια, διακόπτες, σκάλες, τηλέφωνα, πληκτρολόγια, κουμπιά ασανσέρ, ακόμη και η παραμικρή λεπτομέρεια που περνάει από το μυαλό μας όσον αφορά στο κτήριο πρόκειται να περάσει από τον απαραίτητο καθαρισμό. Η πρόκληση βέβαια, είναι να καταφέρει να ολοκληρωθεί μέσα στις 5 ώρες που θα έχει στη διάθεσή της στο μεσοδιάστημα της ορκωμοσίας και των σχετικών εορτασμών, καθώς θα πρέπει παράλληλα να φυλαχθούν σε ασφαλές σημείο οι πίνακες, οι αντίκες και όλα τα αντικείμενα αξίας που κοσμούν τους χώρους του Λευκού Οίκου, όπως εξήγησε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο καθηγητής βιοχημείας στο πανεπιστήμιο της Νεβάδα, Ernesto Abel-Santos. Αν πάντως, ισχύουν όσα ισχυρίζονται τα ξένα μίντια, τότε η «σκούπα» στο Λευκό Οίκο θα κοστίσει 127.000 δολάρια, ενώ ο καθαρισμός των χαλιών στα 132 δωμάτια του κτηρίου θα αγγίξει τις 44.000.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του TMZ, ήδη πραγματοποιείται ανακαίνιση από την εταιρεία Holmes Mechanical Contractors στις τουαλέτες της ανατολικής πλευράς του Λευκού Οίκου που έχει κοστολογηθεί στο 1,2 εκατ. δολάρια. Για την ακρίβεια, πρόκειται για το σημείο όπου βρίσκονται τα γραφεία της Πρώτης Κυρίας, ενώ το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below