Σχεδόν δύο χρόνια μετά την επίθεση με καυστικό υγρό που δέχθηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, αποδεικνύει πως ακόμα και μέσα από τις πιο δύσκολες στιγμές μπορούμε να αναγεννηθούμε και να γίνουμε καλύτεροι από πριν.

Σήμερα η Ιώαννα Παλιοσπύρου παρουσίασε το ίδρυμα που φέρει το όνομά της και στοχεύει στη στήριξη ατόμων που υποφέρουν από εγκαύματα. Mε σύνθημα “We heal together” (Θεραπεύουμε μαζί), το ίδρυμα Ioanna Paliospirou Foundation, μεταξύ άλλων ευελπιστεί στο να να προσφέρει συναισθηματική στήριξη σε εγκαυματίες, να καλύψει βιολογικές και ψυχολογικές ανάγκες των ασθενών, να φτιάξει μια κοινότητα που θα μάθουν να χαμογελούν και να ελπίζουν και να προσφέρει γνώσεις και εφόδια για την επανένταξή τους στην κοινωνία.

Με τον Σταύρο Θεοδωράκη

«Όνειρο μου να γίνει αυτός ο οργανισμός οικογένεια για κάθε εγκαυματία» τόνισε στις δηλώσεις της στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, η Ιωάννα Παλιοσπύρου και προσέθεσε: «Έχω επιλέξει να προχωρήσω, δεν μπορώ να προχωράω νιώθοντας θυμό και μίσος. Αναλαμβάνω μια σημαντική ευθύνη, δεν το κάνω ελαφρά τη καρδία. Για μένα είναι έργο ζωής.

Στη διάρκεια της παρουσίασης.

»Εδώ ξεκίνησε για μένα μια άλλη ζωή με ένα διαφορετικό πρόσωπο. Μια ζωή με πολλά χειρουργεία και πολύ πόνο. Αυτή είναι η ζωή μου πλέον, η περίοδος των χειρουργείων και της ξεκούρασης από τα χειρουργεία. Από το σημείο που συνέβη κάτι πάρα πολύ άσχημο μπορεί να ξεκινήσει κάτι πολύ όμορφο για τους εγκαυματίες».

Για την παρουσία της στην εκδήλωση, που έγινε πολύ κοντά στο σημείο όπου δέχθηκε την επίθεση το 2018, η Ιώαννα Παλιοσπύρου επέλεξε ένα φόρεμα σε ματζέντα απόχρωση, το οποίο συνδύασε με ψηλοτάκουνες σουέντ γόβες στην ίδια απόχρωση. Το φόρεμα έδενε με υφασμάτινη ζώνη στη μέση, τονίζοντας τη σιλουέτα της. Χτένισε τα μαλλιά της σε μπούκλες και τόνισε με το μακιγιάζ της τα μάτια και τα χείλη της.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου με τον ψυχίατρό της και την πλαστική της χειρουργό.

φωτογραφίες: William Faithful

 

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below