Η Αλέκα Ψαρράκου, η μητέρα της Γαρυφαλλιάς, του θύματος μίας από τις γυναικοκτονίες που συγκλόνισαν το 2021, με αφορμή τη δημόσια συζήτηση που έχει ξεκινήσει στα media μετά την καταγγελία 24χρονης για βιασμό σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης έκανε μια δυνατή τοποθέτηση στο λογαριασμό της στο Instagram.

Η κ. Ψαρράκου απάντησε εμμέσως σε όσους διερωτήθηκαν «τι δουλειά είχε το θύμα στο ξενοδοχείο;», οι οποίοι ουσιαστικά μετατόπιζαν έτσι στην καταγγέλλουσα τις ευθύνες της εγκληματικής πράξης και ανέβασε δύο φωτογραφίες, την πρώτη από την κόρη της σε παλιές, ευτυχισμένες στιγμές, γράφοντας:

«Αυτή είναι η Γαρυφαλλιά μου… Είναι ο άγγελός μου… Αυτό το πλάσμα έφυγε άδικα από το χέρι ενός “άνδρα”… Μου είναι δύσκολο να ακούω πως αυτά τα κορίτσια έκαναν κάποιο λάθος γιατί βρέθηκαν σε ένα μέρος με κάποιον που εμπιστεύτηκαν! Πότε θα σταματήσει η συζήτηση γύρω από τα θύματα; Πότε θα αρχίσουν να μιλάνε για βιαστές… για δολοφόνους; Εγώ δε θα σταματήσω ποτέ να στρέφω τη συζήτηση προς αυτούς… Δε θα σταματήσω ποτέ να ζητώ δικαίωση για τα θύματα, τιμωρία για τους θύτες και ασφάλεια για όλες τις υπόλοιπες! Σεβασμός προς τη γυναίκα είναι πολιτισμός και δηλώνει την αρρενωπότητα των ανδρών… άραγε υπάρχει ακόμα αυτή η λέξη στο λεξιλόγιό τους; Όχι άλλη Γαρυφαλλιά».

Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασε η μητέρα της Γαρυφαλλιάς:

@aleka.mak
@aleka.mak

Advertisement - Continue Reading Below
Advertisement - Continue Reading Below